dinsdag 28 september 2021

Frederieke Leeflang nieuwe voorzitter NPO

EMERCE
Frederieke Leeflang nieuwe voorzitter NPO
Frederieke Leeflang wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Zij volgt Shula Rijxman op, die per 1 januari 2022 haar zittingstermijn als voorzitter afrondt.
Lees verder

Apple leveranciers in China staken productie door energiecrisis
Verschillende belangrijke Apple-leveranciers in China moeten hun productie tijdelijk staken op last van de Chinese autoriteiten door de sterk stijgende kosten voor kolen en aardgas. Deze worden nog altijd op grote schaal in het land worden gebruikt voor elektriciteitsopwekking.
Lees verder

Nieuwe loyalty campagne MediaMarkt
MediaMarkt en full service bureay gracious gaan de komende periode aan de slag met het ontwikkelen van een nieuwe loyalty campagne. Als aanvulling op de nu al bestaande retentiecampagne wil het concern meer relevante en impactvolle contactmomenten creëren.
Lees verder

Tien spelers krijgen kansspelvergunning, maar weten dat nog niet
De Kansspelautoriteit (Ksa) verleent 10 vergunningen waarmee per 1 oktober 2021 via internet in Nederland kansspelen mogen worden aangeboden. Dat heeft René Jansen, voorzitter van de raad van bestuur van de Ksa, vandaag gezegd op het congres Gaming in Holland in Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.
Lees verder

Financiering voor onderzoek naar open en veilige 5G-netwerken
Katharina Kohls, universitair docent aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Radboud Universiteit, gaat een netwerk ontwikkelen dat veilige en open 5G-communicatie mogelijk maakt, als onderdeel van de NWO-call Open Source Encryptie-onderzoek.
Lees verder

Whole Foods brengt bezorgkosten in rekening
Amazons Whole Foods ziet zich genoodzaakt om bezorgkosten in rekening te brengen. Vanaf 25 oktober moeten Amerikaanse klanten 9,95 dollar voor de bezorging betalen.
Lees verder

Nieuw ontwerp voor Skype
Microsoft mag zich dan steeds meer richten op zijn chatoplossing Teams, het bedrijf is het aloude Skype niet vergeten. Skype wordt volledig nieuw ontworpen.
Lees verder

Halfmiljoenste overnachting bij Camptoo
Veel eerder dan verwacht realiseerde Camptoo begin deze zomer de verhuur van de halfmiljoenste nacht in een camper, waarbij het online platform bemiddelde.
Lees verder

Google: 'last-click' overboord voor machine learning
Google zal niet langer last-click attributie gebruiken als het standaard conversiemodel bij Google Ads. Niet de laatste klik voor een aankoop, download of, bijvoorbeeld, aanmelding telt het zwaarst in de verdeling. Googles zet machine learning in om te bepalen welke factor hoeveel weegt bij de toewijzing van de commissie.
Lees verder