vrijdag 24 september 2021

Europese Commissie schrijft fabrikanten USB-C voor

EMERCE
Europese Commissie schrijft fabrikanten USB-C voor
De Europese Commissie heeft vandaag een wetsvoorstel ingediend dat fabrikanten van smartphones en andere apparaten verplicht om een USB-C-poort gebruiken.
Lees verder

Ecosia, Flitsmeister en schalen vanuit Europa – Emerce magazine #185 is uit, lees hem gratis
Na helpen bomen planten door zoekopdrachten te doen, kan dit binnenkort ook door online te shoppen. Dit en meer vertelt Hannah Wickes, CMO van de eigenzinnige en groeiende zoekmachine Ecosia, in de nieuwe editie van Emerce magazine. De digitale variant lees je kosteloos hier.
Lees verder

KSA onthult volgende week vergunninghouders online gokken
Eind september maakt de Kansspelautoriteit bekend welke bedrijven erin geslaagd zijn een vergunning te bemachtigen voor online kansspelen. Per 1 oktober mogen die legaal kansspelen aanbieden.
Lees verder

In jaar tijd 5000 nieuwe cryptomunten
In een jaar tijd zijn er bijna 5000 nieuwe cryptomunten op de markt gekomen. Dat zegt het Ierse handelsplatform voor digitale munten Cryptoparrot op basis van eigen onderzoek. In totaal zijn er al 12.000 verschillende digitale munten.
Lees verder

150 miljoen voor FLYR Labs; Amsterdams kantoor
Het Amerikaanse data- en AI-gedreven bedrijf FLYR Labs haalt 150 miljoen dollar venture capital op. Het opent weldra een Amsterdams kantoor om de luchtvaartindustrie slimmer te laten werken.
Lees verder

Investeerder Peak zoekt kleine investeringen
Geen miljoenen, geen tonnen, maar niet meer dan honderdduizend euro krijgen vijf scouts van investeerder Peak om te steken in prille start-ups.
Lees verder

550 miljoen groeigeld voor marktplaatsmaker Mirakl
Technologiebedrijf Mirakl ontvangt 550 miljoen dollar om te investeren in zijn B2B- en B2C-marktplaatssoftware. Het bedrijf helpt retailers hun eigen marketplaces bouwen.
Lees verder

RTL betaalde cybercriminelen 8500 euro
RTL Nederland heeft digitale afpersers 8500 euro betaald om weer toegang te kunnen krijgen tot versleutelde bestanden.
Lees verder

Digitale topman Belfius neemt afscheid
Digitaal directeur Geert Van Mol verlaat de Belgische bank Belfius aan de vooravond van de lancering van Banx, waarvoor de staatsbank samenwerkt met de telecomgroep Proximus. Zijn functie komt te vervallen.
Lees verder