dinsdag 21 september 2021

Duitse verkiezingen komen steeds dichterbij

Duitse verkiezingen komen steeds dichterbij
Duitsland gaat komende zondag naar de stembus en dus is de laatste campagneweek aangebroken voor de spannendste verkiezingen in jaren. Gisteravond was dan ook het laatste officiële televisiedebat te zien. Het zogenoemde derde 'Triell' met Laschet (CDU/CSU), Baerbock (De Groenen) en Scholz (SPD).
Lees verder

Makelaarsclub NVM eist loyaliteit van leden
Makelaarsvereniging NVM wil een nieuwe gedragscode invoeren, maar daarop is veel kritiek van de aangesloten makelaars. Zij zijn bang dat ze door de nieuwe regels 'monddood' worden gemaakt, terwijl ze nu al vinden dat ze weinig invloed hebben. 'Het lijkt me heel ongezond', zegt hoogleraar...
Lees verder

Eerste stoomlocomotief rijdt eventjes weer
Als je vandaag tussen Utrecht, Amsterdam en Hoorn op de snelweg zit, dan kan er een 80 jaar oude stoomlocomotief komen langsrijden. Ja je hoort het goed! Er komt een stoomlocomotief langsrijden, op een enorme dieplader.
Lees verder

FNV wil extra loonsverhoging van 100 euro bruto per maand
Een loonsverhoging van 100 euro bruto per maand, bovenop de normale prijscompensatie. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar vakbond FNV wil er volgend jaar op inzetten bij de CAO-onderhandelingen. Het doel: de kloof tussen arm en rijk in Nederland een stukje kleiner maken.
Lees verder

'Cijfers inflatie iets minder mooi dan we dachten'
De inflatie is overal in de wereld opgelopen en de vraag is of en hoe tijdelijk dat is. Afgelopen week bleek dat de inflatie in de VS in augustus toch iets is gedaald.
Lees verder

'Weinig kantoormedewerkers veranderen reisgedrag'
Slechts 4 procent van de kantoormedewerkers reist nu op een andere manier naar het werk dan voor de coronacrisis. Dat blijkt uit een onderzoek van het Ruigrok NetPanel in opdracht van Toogethr.
Lees verder

Eerste stoomlocomotief 'rijdt' weer
De tachtig jaar oude stoomlocomotief De Arend is voor onderhoud van het Spoorweg Museum in Utrecht naar Hoorn gebracht. Niet over het spoor, maar over de weg. De stoomlocomotief is maandag op een enorme dieplader gelegd. 'Hij hangt in de lucht, de arend vliegt en dat is iets heel magisch, zegt onze...
Lees verder

Liveblog | Prinsjesdag
Vandaag presenteert het demissionaire kabinet de begroting in Den Haag. Zonder Gouden Koets of publiek, maar mét BNR. In dit liveblog volgt BNR de ontwikkelingen in Den Haag op de voet en houdt jou op de hoogte van de meest recente gebeurtenissen.
Lees verder

Shell verkoopt assets in grootste olieveld VS
Olie- en gasconcern Shell verkoopt al zijn bezittingen in het grootste Amerikaanse olieveld aan branchegenoot ConocoPhillips. De deal levert het Brits-Nederlandse bedrijf 9,5 miljard dollar op. Omgerekend gaat het om meer dan 8 miljard euro.
Lees verder

Een derde ondernemers wil meerderheidskabinet
Het bedrijfsleven heeft weinig vertrouwen in de politiek, onverschilligheid overheerst. Dit zegt voorzitter Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland op basis van een door ONL gehouden enquête. 'Een derde wil voortzetting van de huidige coalitie, een derde wil GroenLinks en PvdA erbij, dan heb je...
Lees verder

Frankrijk wil onderzeeërs aan Nederland slijten
Na de afgeketste onderzeeboot deal tussen Frankrijk en Australië zetten de Fransen Nederland nog meer onder druk om vooral Franse onderzeeërs te kopen. Dat zegt de Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (de NIDV) tegen BNR.
Lees verder

'Demissionaire partijen moeten taken van bordje halen'
De demissionaire partijen zijn met te veel taken tegelijkertijd bezig. Ook zou Rutte opzij moeten stappen bij wijze van ultiem gebaar om de formatie te redden. Dit zegt Jurjen van den Bergh, politiek watcher van campagnebureau De Goede Zaak.
Lees verder