zondag 5 september 2021

Bagagechaos Schiphol door personeelstekorten

Bagagechaos Schiphol door personeelstekorten
Reizigers die aankomen op Schiphol krijgen steeds vaker te maken met chaos op de bagagebanden. Er is soms sprake van ellenlange wachttijden voor de bagage van de band komt en koffers raken zelfs zoek. Die problemen zullen voorlopig nog aanhouden, want bagagebedrijven als Swissport kampen met enorme...
Lees verder

Voorlopig geen extra steun voor evenementensector
Er komt geen extra steunpakket voor ondernemers in de evenementensector. Het kabinet wil met de sector in gesprek blijven, maar zet de deur nog niet op een kier. Dat zegt Riemer Rijpkema, voorzitter van branchevereniging CLC Vecta tegen BNR.
Lees verder

Volt wil afkoelperiode voor vertrekkende bewindslieden
Er zijn te weinig consequenties voor Kamerleden en bewindspersonen die buiten hun boekje gaan. Volt wil een Kamerdebat en pleit voor aanvullende maatregelen als een verplichte afkoelperiode.
Lees verder

Zandvoort is er klaar voor!
Het is zover. De Formule 1-bolides maken hun opwachting op het circuit van Zandvoort. De racewereld focust zich vandaag op het asfalt in de duinen.
Lees verder

Lerarentekort alleen maar groter geworden
Het lerarentekort in steden als Rotterdam, Amsterdam en Almere - waar het al schrapen was- is bij het begin van dit schooljaar nog groter dan vorig jaar. Vooral in het basisonderwijs is het tekort groot.
Lees verder

Mega-order voor DAF Trucks
DAF Trucks heeft een enorme order dan 200 trucks binnengehaald. De order is geplaatst door Grupo Prodes, een van de grootste transporteurs in Colombia. Het is meteen de grootste uit Zuid-Amerika ooit.
Lees verder

Wat doet Ida met Joe?
Joe Biden heeft een speech gehouden over de gevolgen van orkaan Ida. De vraag is welke gevolgen dit binnenlandse drama, na het debacle in Afghanistan, heeft voor de Amerikaanse president.
Lees verder

Van Ark stapt op
Demissionair minister Tamara van Ark voor Medische Zorg neemt ontslag om gezondheidsredenen. Minister Hugo de Jonge en staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid nemen haar taken over, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Van Ark nam deze zomer zes weken rust, omdat ze nekklachten had.
Lees verder

'Mazzel als we vorig jaar klimaatdoelen hebben gehaald'
De overheid heeft ontzettend mazzel als inderdaad blijkt dat de CO2-uitstoot vorig jaar een kwart lager lag dan in 1990. Dat zegt klimaatgroep Urgenda. Volgens directeur Marjan Minnesma was dat zonder de coronacrisis nooit gelukt.
Lees verder

Veel starters hebben een te hoge hypotheek
De Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) maakt zich zorgen over jonge huizenkopers. Zij zien namelijk dat 20 tot 40 procent van de starters onder de 35 jaar heeft een hypotheek die hoger is dan de wettelijke norm. Dat komt neer op 50.000 tot 70.000 euro meer dan is toegestaan. Maar de wet is niet...
Lees verder

Lammers: Formule 1 langer dan 3 jaar in Zandvoort
Jan Lammers is er vrij zeker van dat de Formule 1 langer dan drie jaar in Zandvoort blijft. 'We hebben een overeenkomst van drie jaar, met een optie op nog twee jaren erbij. Gezien het enthousiasme bij het management van de Formule 1 en bij onze organisatie reken ik erop dat de Dutch Grand Prix in...
Lees verder

Gommers: Geen bewijs voor Ivermectine als coronamedicijn
Amerikaanse gezondheidsexperts maken zich zorgen over mensen die het antiparasitaire middel Ivermectine slikken omdat ze geloven dat het helpt tegen het coronavirus. In de podcast Vraag het Gommers waarschuwt ook ic-arts en OMT-lid Diederik Gommers ervoor dat er geen bewijs is dat het middel een...
Lees verder