vrijdag 27 augustus 2021

Webinar: Kansen in de Braziliaanse offshore windsector

Webinar: Kansen in de Braziliaanse offshore windsector

Bent u actief in de offshore windsector en heeft u interesse in zakendoen in Braziliƫ? Meld u dan aan voor het online webinar 'Kansen in de Braziliaanse offshore windsector' op 9 september 2021.

De Braziliaanse overheid wil de ontwikkeling van de offshore windsector stimuleren. Braziliƫ wil namelijk een belangrijke speler worden in de wereldwijde waterstofeconomie. Nederland speelt al een belangrijke rol in deze sector. Neem deel aan dit webinar en kom meer te weten over de kansen voor uw bedrijf in de Braziliaanse offshore windsector!

Lees verder

De belangrijkste 'Brexitdagen' van het jaar voor de Nederlandse agrosector

Exporteert u agro-producten (verse groenten, bloemen, vlees en zuivel) naar het Verenigd Koninkrijk (VK)? Dan is een gezondheidscertificaat verplicht. We spraken met Peter Verbaas, Brexitcoƶrdinator van de NVWA, en hij legt uit wat de gevolgen zijn als dat niet goed is geregeld: "Zendingen zonder de juiste papieren komen in de problemen."

Het VK heeft deze verplichting ingesteld en hanteert daarbij 2 belangrijke data, misschien wel de belangrijkste 'Brexitdagen' van het jaar voor de Nederlandse agrosector.

Lees verder

Glastuinbouw in Kentucky haalt inspiratie uit het Westland

Het bedrijf AppHarvest past Nederlandse glastuinbouwtechnologie op grote schaal toe in de Amerikaanse voedselketen. "De regio Appalachia wordt de komende jaren de grootste groente- en fruitproducent in de VS," zegt CEO Jonathan Webb. Hoe gaat dat in zijn werk? Welke uitdagingen komen zij tegen?

Lees verder

OVK tot en met 30 september verlengd
Grasveld met bomen tegen blauwe lucht

De aanvraagperiode van de Subsidie ongedekte vaste kosten (OVK) is met een maand verlengd. Land- en tuinbouwbedrijven kunnen deze subsidie aanvragen tot en met 30 september 2021.

Lees verder

Invoercertificaten pluimvee en eieren aanvragen in september

Nieuwsbericht 21.022 - In september kunt u invoercertificaten aanvragen voor verschillende invoerregelingen in de pluimvee- en eiersector.

Lees verder