Doorgaan naar hoofdcontent

Vitalere thuiswerkers tijdens corona: het kan met deze 10 tips

pw.
Vitalere thuiswerkers tijdens corona: het kan met deze 10 tips
En wéér is het dringende advies: thuiswerken. Hoe hou je het vol? Hoe zorg je dat de collega's het volhouden? Hoe kunnen de thuiswerkers, al dan niet gedwongen, optimaal inzetbaar blijven voor het werk en voor 'de zaak'? Met die vragen worstelen vitaliteitsmanagers, vitalogen en coaches. En natuurlijk ook HR zelf.
Lees verder

Honderd weken verlof sparen: hoe regel je dat?
Sinds 1 januari van dit jaar kunnen werknemers geen 50 weken, maar 100 weken fiscaal vriendelijk verlof sparen. Dit is een gevolg van de 'Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen' die op 14 januari door de Eerste Kamer is aangenomen. De verruiming van het verlofsparen ging daarbij met terugwerkende kracht vanaf 1 januari in.
Lees verder

Nieuwe vaders willen langer in de luiers zitten
Nieuwe vaders vinden een goede balans tussen werk en privéleven belangrijker dan ooit. Vaderschapsverlof staat daardoor hoger op de persoonlijk agenda dan ooit tevoren. Dat schrijft Marlyn Mangal in haar blog.
Lees verder

De belangrijkste HR-vraagstukken voor na de crisis
Nu het einde van de coronacrisis langzaam in zicht komt, krijgt HR te maken met nieuwe vraagstukken. Hoe krijgt flexibel werken vorm als we weer voltijds naar kantoor mogen? Wat zijn de risico's van een verwaterd groepsgevoel? En hoe gaat de HR-afdeling zelf veranderen? Consultant Charlotte Evers van recruitmentorganisatie Robert Walters geeft antwoord.
Lees verder

Amerikaanse bedrijven verplichten vaccinatie, kan dat ook in Nederland?
Wie op kantoor wil werken moet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Dat is de eis die de Amerikaanse techreuzen Google en Facebook aan hun persoon stellen. Kan dat ook in Nederland. PW. legde de vraag voor aan advocaat Pieter de Ruiter van Pallas Advocaten.
Lees verder

Het (heimelijk) opnemen van gesprekken door werknemers: mag dat zomaar?
Ik maak het in mijn praktijk als advocaat steeds vaker mee: werknemers die gesprekken met hun werkgever willen opnemen. Of die – en ook dat gebeurt steeds vaker – gesprekken met hun werkgever zelfs heimelijk opnemen. Waar het met toestemming opnemen van een gesprek met een arts inmiddels min of meer geaccepteerd lijkt te zijn, is dat in een relatie tussen werkgever en werknemer niet het geval.
Lees verder

Onderzoek: Hoe werf je de juiste mensen in een krappe arbeidsmarkt?
De krapte op de arbeidsmarkt is terug van nooit weg geweest en in veel sectoren weten werkgevers niet waar ze de mensen vandaan moeten halen om het werk te doen. Hoe vind jij de juiste mensen nu talent zo schaars is?
Lees verder

Voorkeursbeleid: een sleutel tot diversiteit?
Kun je de diversiteit in je organisatie vergroten met het voeren van voorkeursbeleid? Wat is voorkeursbeleid eigenlijk; welke eisen zitten eraan en welke organisaties gingen ermee aan de slag? Michael Zant gaat daar in deze blog op in.
Lees verder

Waarom communicatie zo vaak mis gaat en wat HR eraan kan doen
We praten de hele dag, maar zeggen we ook wat we willen zeggen? Uit onderzoek van communicatieadviesbureau Loo van Eck blijkt dat de communicatie binnen de meeste organisaties onder de maat is. Dat is niet makkelijk op te lossen, maar het kan wel. En HR kan daar een belangrijke rol in spelen, zegt directeur Martijn Jacobs.
Lees verder

Jong HR-talent Aron Strengholt: 'Met hybride ondernemen heb je het beste van twee werelden'
Aron Strengholt (28) werkt als HR-adviseur bij Royal Wagenborg en is oprichter van zijn eigen bedrijf. Hij vertelt in deze rubriek wat hem drijft, verbaast en wat er beter zou kunnen. "Ik blijf me verbazen dat organisaties hun personeel promoveren op basis van werkervaring, zonder te kijken naar de sociale kant van leiderschap."
Lees verder

Chronisch ziek, toch ontslagen. Hoe kan dat? [rechtspraak]
Een werknemer valt telkens opnieuw terug in haar alcoholverslaving. Haar werkgever stuurt aan op ontslag. Alcoholisme is echter een chronische ziekte. Ontbinding van de arbeidsovereenkomst lijkt dan ook in tegenspraak te zijn met het opzegverbod tijdens ziekte. Waarom mag deze werknemer dan toch worden ontslagen?
Lees verder

10 tips voor het managen van thuiswerkers
Meer autonomie en betrokkenheid, en een gezonde balans tussen werk en privéleven. Zodat er genoeg energie is voor nieuwe, nog betere prestaties. Dat is de optimale manier van thuiswerkers managen. Maar hoe haal je het beste uit je mensen naar boven als ze elk voor zich naar een beeldscherm kijken, vaak tientallen kilometers uit elkaar?
Lees verder