maandag 2 augustus 2021

Veel vertraging op vakantieroutes in het buitenland

Veel vertraging op vakantieroutes in het buitenland
Op de vakantieroutes in Europa is het zaterdag rond het middaguur al enorm druk. De vertragingen zijn behoorlijk aan het oplopen. De extra reistijd kan een paar uur bedragen.
Lees verder

Turkije strijdt nog tegen branden in populaire vakantiegebieden
De Turkse hulpdiensten proberen nog steeds om enorme natuurbranden onder controle te krijgen. Minister van Landbouw Bekir Pakdemirli zei dat er nog tien branden woeden, waarvan zich er drie bevinden in de onder toeristen populaire provincie Antalya. Daar moesten deze week ook meerdere Nederlandse...
Lees verder

'Pfizer en Moderna duurder voor Europese Unie'
De vaccins van Pfizer en Moderna worden duurder voor de Europese Unie. Dat schrijft de Financial Times. De prijs zou met vier euro worden opgehoogd van zo'n vijftien naar iets meer dan negentien euro.
Lees verder

Kabinet hakt knoop door over festivalseizoen
Het Kabinet gaat vandaag een knoop doorhakken over ééndaagse festivals en andere evenementen. Eigenlijk wilde het Kabinet dit pas op 13 augustus doen, maar de evenementenbranche dreigde met een kort geding.
Lees verder

VVD: 'Denk na over kwijtschelden belastingschulden voor bepaalde bedrijven'
Als het aan VVD-Tweede Kamerlid Thierry Aartsen ligt moet er worden nagedacht over het kwijtschelden van belastingschulden voor bepaalde bedrijven als gevolg van de coronacrisis. Dat zegt Aartsen in de nieuwe BNR-podcast De Ondernemerskamer met topondernemer Eduard Schaepman.
Lees verder

Identiteitskaart voortaan altijd met vingerafdrukken
Wie een identiteitskaart aanvraag bij de gemeente kan dat vanaf vandaag niet meer doen zonder je vingerafdrukken te laten registreren. Privacyfirst is daar niet blij mee. 'De vingerafdrukken zitten eigenlijk voor niets in de database', zegt Vincent Böhre.
Lees verder

Personeelstekort retail loopt verder op
Het tekort aan winkelpersoneel is groot en dat terwijl het de laatste tijd weer drukker wordt. Daarom is extra personeel nodig, maar dat is moeilijk te vinden. Sommige winkelketens hebben tientallen vacatures, zegt InRetail.
Lees verder

Verstappen op achterstand de zomerstop in
Max Verstappen is de leiding in de WK-stand verloren aan Lewis Hamilton na een spectaculaire race in Hongarije. Hamiltons teamgenoot Valteri Bottas wist de top vijf van het klassement in de eerste bocht van de baan te vegen. Alleen Hamilton zelf werd niet geraakt. De verrassende winnaar was de...
Lees verder

Nederlandse industrie blijft hard groeien
De Nederlandse industrie blijft in hoog tempo groeien, ondanks de ernstige ontregeling van toeleveringsketens. De NEVI Inkoopmanagersindex voor de Nederlandse industrie daalde in juli licht ten opzichte van de vorige maand, van 68,8 naar 67,4. Een stand van boven de 50 duidt op groei, dus we gaan...
Lees verder

Eindhovense studenten racen met zelfrijdende auto op F1-circuit van Barcelona
Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven mogen vandaag over het Formule 1-circuit van Barcelona rijden. Dat doen ze met de URE15+. Een elektrische auto zonder coureur achter het stuur.
Lees verder

Eendaagse evenementen kunnen onder strikte voorwaarden doorgaan
Het kabinet staat het organisaties van eendaagse festivals toe om onder strikte voorwaarden door te gaan. Zo is er een maximum van 750 bezoekers, moeten de evenementen in de openlucht zijn of in een tent die open is aan de zijkanten en men moet volledig gevaccineerd zijn of een herstel- of...
Lees verder

Wachttijd na Janssen-prik wordt verlengd naar vier weken
De wachttijd na een Janssen-vaccin wordt verlengd naar vier weken. Dat was net als bij andere vaccins twee weken.
Lees verder