woensdag 4 augustus 2021

Partners Oranje Handelsmissiefonds brengen het buitenland snel dichterbij

Partners Oranje Handelsmissiefonds brengen het buitenland snel dichterbij

Een jaar gratis professionele begeleiding bij de stap naar het buitenland. Jaarlijks krijgen 10 winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) deze buitenkans. Maar het OHMF-netwerk biedt steeds meer. "Meedoen aan OHMF is niet alleen interessant voor winnaars."

Lees verder

Webinar Zoeken naar octrooien in databank Espacenet (13 september)

Een databank waarin (bijna) alle uitvindingen van de afgelopen 200 jaar staan. Van een apparaat uit 1827 om rum te maken uit rietsuiker tot beschermingsmiddelen tegen het COVID-19-virus: ze staan allemaal in octrooidatabank Espacenet. Tijdens het webinar 'Zoeken naar octrooien' van Octrooicentrum Nederland nemen wij u mee op zoektocht door Espacenet.

Lees verder

Webinar Haal méér uit zoekresultaten Espacenet (20 september)

Octrooidatabank Espacenet bevat een schat aan octrooipublicaties. Maar er komt wel wat handigheid bij kijken om gericht te zoeken in 120 miljoen octrooipublicaties. En vooral om de uitkomsten van die zoektocht te interpreteren. Tijdens het webinar 'Haal méér uit zoekresultaten Espacenet' laten we zien welke informatie u nog meer uit uw zoekresultaten kunt halen.

Bijvoorbeeld wat de status van een octrooipublicatie is en hoe u eenvoudig octrooipublicaties over een vergelijkbaar onderwerp kunt vinden.

Lees verder

TVL: hoe ver zijn we op 1 augustus?

In totaal zijn ruim 299.000 TVL-aanvragen gedaan. Wekelijks laten we zien hoeveel we afhandelden en welke bedragen we toekenden. Een gedetailleerd overzicht per TVL-openstelling.

Lees verder

Waarom de TVL niet de redding is voor elke onderneming

Kapperszaken mochten als één van de eerste niet-essentiële bedrijven weer openen na de lockdown. Dat klonk als goed nieuws, maar niet als het gaat om de TVL regeling.

Lees verder