Doorgaan naar hoofdcontent

Ontwikkelingsgesprek

pw.
Ontwikkelingsgesprek
Het EK is als u dit leest al weer even achter de rug. Na de eerste wedstrijd is veel geschreven over Denzel Dumfries. De teneur was: niet het meeste talent, maar wel een enorme drive. We kennen het resultaat: opgewerkt naar de voetbal top in Nederland en international.
Lees verder

Een welverdiende vakantie voor HR-medewerkers
HR-medewerkers zijn sinds de coronacrisis overspoeld door een tsunami aan veranderingen. Kenmerkend aan HR-werk is dat het mensenwerk is met intensieve en menselijke contacten. En dat is net datgene waar door corona flink de klad in is gekomen, schrijft Mirjam Baars.
Lees verder

Tijdelijke arbeidscontracten: ken jij alle regels?
Door de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) gelden er sinds 1 januari 2020 andere regels voor de ketenbepaling voor tijdelijke contracten en de arbeidsovereenkomsten van payrollwerknemers en oproepkrachten. Voor oproepkrachten is er per 1 juli 2021 nog een wetswijziging bijgekomen. Ken jij alle regels?
Lees verder

Vier redenen voor HR om voor flex te kiezen
Voor HR-professionals is het zaak om als gatekeeper te zorgen dat om de juiste redenen voor flexwerk wordt gekozen en dat dit voor beide partijen eerlijk wordt ingericht. Dat stelt Pieter Leenman, CEO van Maqqie. Hij noemt vier redenen voor HR om voor flexwerk te kiezen.
Lees verder

Vraagstuk van de 'skillsgap' is door COVID-19 nog urgenter
Human Resources bevond zich het afgelopen jaar in het oog van de Covid-19-storm. Hét vraagstuk op het bordje van HR is volgens Henry Barenholz de groeiende 'skillsgap'. Hoe bouw je aan de vaardighedenset van de toekomst, waar vind je de juiste talenten, hoe hou je het personeelsbestand flexibel, zorg je voor diversiteit, betrokkenheid en engagement?
Lees verder

Human Resources: op weg naar een 'Humanocracy'
Eind 2020 verscheen het boek 'Humanocracy' van Gary Hamel en Michele Zanini. Niet erg verbazingwekkend is volgens Jan Bakker de rode draad van het boek: de negatieve effecten van bureaucratisch organiseren en een warm pleidooi voor ruimte voor de mens in de meest brede zin van het woord.
Lees verder

5 tips om 'digital natives' aan je te binden
Generaties Y en Z overspoelen de arbeidsmarkt. Deze mensen die geboren zijn na 1981 zijn zogenoemde digital natives. Ze zijn opgegroeid in het digitale tijdperk, en dat zorgt voor een generatiekloof met hun leidinggevenden. We geven een aantal tips om hen binnenboord te krijgen en te houden.
Lees verder

Ontslag voor vaccinatieweigeraar [rechtspraak]
Een werknemer weigert zich te laten vaccineren tegen COVID-19, ondanks herhaald aandringen van haar werkgever. Het komt haar op ontslag op staande voet te staan. Er is echter geen wettelijke vaccinatieplicht. Het ontslag op staande voet houdt dan ook geen stand. Maar de werknemer is evengoed haar baan kwijt.
Lees verder

De toekomst van werk: is jouw bedrijf klaar voor het hybride werken? [gratis webinar]
Tijdens dit interactieve webinar krijg je handvatten om te bepalen welke hybride vorm goed bij jouw bedrijf past. Ook leer je hoe je de weerbaarheid van medewerkers binnen je bedrijf kunt versterken.
Lees verder

Voorkeursbeleid: do's and dont's
Welke do's and don't zitten er aan voorkeursbeleid? Wat leert ons ervaringen van organisaties die ermee aan de slag gingen? Dat zijn vragen waar Michael Zant in deze blog op ingaat.
Lees verder

Deze kosten mag je in minder brengen op de transitievergoeding
Transactiekosten zoals die voor outplacement en inzetbaarheidskosten voor een bredere inzetbaarheid van werknemers mag je als werkgever in minder brengen op de transitievergoeding. Hiervoor gelden wel diverse voorwaarden. Wat houden deze kosten precies in en aan welke voorwaarden moet je denken?
Lees verder

Optimisme over vaccinaties vertaalt zich in hoger loon
Werkgevers en werknemers zien licht aan het einde van de tunnel en dat is te merken aan de cao-onderhandelingstafels. Met een gemiddelde loonafspraak van 2,3 procent is het juli-gemiddelde is het hoogste maandgemiddelde van dit jaar. Vlak voor de coronacrisis, in december 2019, was de gemiddelde loonafspraak nog 3,1 procent.
Lees verder