vrijdag 13 augustus 2021

Mozilla zou Privacypakket voorbereiden

EMERCE
Mozilla zou Privacypakket voorbereiden
Mozilla, de organisatie achter de Firefox browser, zou van plan zijn om een betaald privacypakket te gaan aanbieden. Daarin worden verschillende diensten van Mozilla gecombineerd aangeboden als abonnement.
Lees verder

Britse marktautoriteit heeft problemen met overname Giphy door Facebook
De Britse markttoezichthouder CMA overweegt om de overname van Giphy door Facebook ongedaan te maken. Giphy is de laatste grote acquisitie van Facebook.
Lees verder

Airbnb kruipt uit het dal, maar waarschuwt voor deltavariant
Airbnb kruipt uit het dal. Het bedrijf dat enorm hard werd geraakt door de coronapandemie heeft in het tweede kwartaal 83,1 miljoen kamers of appartementen verhuurd.
Lees verder

CBS: Groei internetverkopen neemt af
In het tweede kwartaal van 2021 stegen de internetverkopen van de detailhandel met meer dan 17 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De recordgroei van de eerste drie maanden van 85 procent wordt echter niet meer gehaald.
Lees verder

116 miljoen abonnees voor Disney Plus
Het aantal abonnees voor de streamingdienst Disney Plus is gestegen naar 116 miljoen, iets boven de verwachting van 115 miljoen abonnees.
Lees verder

Verlies maaltijdbezorger Doordash groter
De Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash heeft in het tweede kwartaal meer verlies geleden dan verwacht, omdat het bedrijf tijdens de pandemie erg veel geld uitgaf om internationaal uit te breiden.
Lees verder

700 miljoen dollar voor sociaal platform Reddit
Sociaal platform Reddit haalt 700 miljoen dollar op in een nieuwe financieringsronde van Fidelity Management. De waardering wordt hiermee verdrievoudigd tot meer dan 10 miljard dollar.
Lees verder

Meer dan 5000 pandemie-gerelateerde phishingwebsites geïdentificeerd
Online beveiliger Kaspersky identificeerde maar liefst 5000 pandemie-gerelateerde phishingwebsites, waarvan 300 in Europa en 34 in Nederland. Van maart 2020 tot juli 2021 heeft het cybersecuritybedrijf meer dan een miljoen pogingen van gebruikers om deze sites te bezoeken weten te voorkomen.
Lees verder

JD.com krijgt eigen luchtvrachtvloot
De Chinese e-commercegigant JD.com, eigendom van miljardair Richard Liu Qiangdong, lijkt de eerste e-commercespeler van het land te worden met een eigen luchtvrachtvloot.
Lees verder