maandag 16 augustus 2021

Mailchimp overweegt verkoop

EMERCE
Mailchimp overweegt verkoop
Email expert Mailchimp overweegt een verkoop tegen een waardering van 10 miljard dollar, meldt Bloomberg.
Lees verder

Philips gebruikt A.I. in scheerapparaat
Philips lanceert een intelligent scheerapparaat dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie. De Philips Shaver Series 9000 met SkinIQ-technologie staat je tijdens je scheerbeurt met raad en daad bij.
Lees verder

Online dierenwinkel Zooplus in Amerikaanse handen
De Duitse online dierenwinkel Zooplus komt vermoedelijk in Amerikaanse handen. De Amerikaanse private equity financier Hellman & Friedman heeft een bod van 3,5 miljard dollar op tafel gelegd.
Lees verder

Kindermedicijnen straks uit de 3D-printer
Kinderen en medicijnen zijn vaak geen goede combinatie. De pillen zijn te groot, smaken vies of de dosering klopt niet. Het Erasmus MC en TNO onderzoeken een mogelijke oplossing: gepersonaliseerde pillen uit een 3D-printer.
Lees verder

Infographic: YouTube in cijfers
YouTube zag vorig jaar een ongekende toename van het gebruik tijdens de pandemie. Zo werd YouTube gebruikt om nieuwe vaardigheden te leren of als een bron van nieuws.
Lees verder

Saskia Baaij-Verhoeven (ViacomCBS): 'Het stapelen van kijkervaringen gaat zijn max bereiken'
De Nederlandse Saskia Baaij-Verhoeven is bij mediareus ViacomCBS verantwoordelijk voor de digitale strategie van de EMEA-landen en Aziƫ. Ze richt zich daarbij met name op de socialemediakanalen. "Vergeleken met vijf jaar geleden hebben we zoveel meer content en platformen. Dat is echt een beest dat niet te stoppen is."
Lees verder

EU neemt volgende maand besluit over universele oplader
De Europese Commissie neemt volgende maand een besluit over een mogelijk verplichte universele oplader. Precies tien jaar geleden spraken Apple, Samsung, Huawei en Nokia af om hun opladers op elkaar af te stemmen, maar de Europese Commissie en de sector werden het niet eens over een universeel model.
Lees verder

WordPress plugin Yoast in Amerikaanse handen
Newfold Digital heeft met steun van Clearlake Capital Group en Siris Capital Group het Nederlandse Yoast ingelijfd, aanbieder van SEO (zoekmachineoptimalisatie) plug-ins voor WordPress. Er is geen overnamebedrag bekend gemaakt.
Lees verder

Uitstel voor smarthomestandaard
De technische standaard voor smarthomeproducten waaraan Apple, Google en Amazon aan werken, komt er niet eerder dan volgend jaar. De definitieve specificatie zou eerst dit najaar verschijnen.
Lees verder