vrijdag 20 augustus 2021

'Machtsgreep Taliban kan geen verrassing zijn'

'Machtsgreep Taliban kan geen verrassing zijn'
Het zou - ook voor Nederland - niet als een verrassing moeten komen dat de Taliban te sterk is gebleken voor de Afghaanse veiligheidstroepen. Dat zegt VVD-Europarlementariër Bart Groothuis. Groothuis wijst op rapporten van de militaire inlichtingendienst MIVD.
Lees verder

Felle reacties op fusiegeruchten PvdA en GroenLinks
Het gonst op het Binnenhof van de geruchten over een fusie van de Tweede Kamerfracties van GroenLinks en de PvdA. Volgens de NOS zouden VVD en CDA het wel zien zitten om over een coalitie te praten met de twee partijen, als ze de fracties samenvoegen.
Lees verder

Evenementenbranche eist duidelijk toekomstplan
Ruim driehonderd organisatoren van festivals en evenementen gaan morgen de straat op om te demonstreren. De sector wil een duidelijk toekomstplan van de regering, en erkenning voor de emotionele gesteldheid van bezoekers en organisatoren die zich niet gehoord voelen.
Lees verder

CPB: Economie groeit in 2021 met bijna 4%
De Nederlandse economie groeit in 2021 met bijna vier procent, gevolgd door drie procent in 2022. Dat becijfert het Centraal Planbureau (CPB) in zijn nieuwste macro-economische raming. Dat is meer dan eerder werd verwacht. Daarbij wordt wel uitgegaan van het uitblijven van nieuwe coronamaatregelen...
Lees verder

Situatie Afghanistan: rustig maar ook onwezenlijk
De situatie in Afghanistan lijkt op dit moment rustig te zijn, maar ondertussen zijn er ook schoten te horen. Dat zegt Carmen van Heese. Zij is één van de Nederlanders die nog in Afghanistan zit. Zij werkt daar voor UNICEF.
Lees verder

Merkel treft Poetin voor de laatste keer
Bondskanselier Angela Merkel gaat op bezoek in Moskou bij de Russische president Vladimir Poetin. Dit is het allerlaatste gesprek tussen de twee als politiek leiders, want Merkel houdt er komende maand na 16 jaar als bondskanselier mee op.
Lees verder

Politievakbond: 400 miljoen per jaar extra nodig voor bestrijding georganiseerde misdaad
Het demissionaire kabinet kan niet blijven wachten op een doorbraak in de formatie, en moet meteen maatregelen nemen om de georganiseerde misdaad aan te pakken. Dat zegt Gerrit van de Kamp, voorzitter van politievakbond ACP, vandaag in het AD.
Lees verder

KLM weer op zoek naar personeel
Luchtvaartmaatschappij KLM is weer op zoek naar personeel. Vorig jaar liet het bedrijf nog 6.000 medewerkers gaan als gevolg van een flinke reorganisatie, maar nu zoekt KLM weer nieuwe technici en IT'ers.
Lees verder

Kaag: meer dan 700 Nederlanders zitten nog in Afghanistan
Ruim 700 Nederlanders zitten op dit moment nog in Afghanistan. Dat heeft demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag gezegd voorafgaand aan de wekelijkse ministerraad.
Lees verder

De Jonge: het moet beter in stadions, anders mogelijk maatregelen
Het kabinet wil dat voetbalclubs er beter voor zorgen dat de regels die nu gelden voor wedstrijden ook daadwerkelijk worden nageleefd. Als er dit weekend geen verbetering is, worden de maatregelen misschien verscherpt. Deze boodschappen hebben ministers Grapperhaus en De Jonge overgebracht aan de...
Lees verder

PvdA en GroenLinks gaan als één fractie formatieonderhandelingen in
DEN HAAG (ANP) - De PvdA en GroenLinks gaan, in ieder geval gedurende de kabinetsformatie, verder met één gezamenlijke fractie in de Tweede Kamer. Dat melden de partijleiders Lilianne Ploumen en Jesse Klaver, die vrijdag de hele middag overleg hebben gevoerd over verdieping van de onderlinge...
Lees verder

Bijleveld: Nederland brengt geen mensen naar vliegveld
Nederland kijkt niet naar de mogelijkheid om mensen die in Kabul zitten en weg willen, per helikopter naar het vliegveld te brengen, om vervolgens vanaf daar te worden geëvacueerd. Dat zegt demissionair minister Ank Bijleveld van Defensie.
Lees verder