donderdag 5 augustus 2021

Ict-beveiligers: ransomware gaat richting nationale crisis

Ict-beveiligers: ransomware gaat richting nationale crisis
De drie grootste cybersecuritybedrijven van Nederland luiden de noodklok. Ze kunnen het werk niet meer aan nu steeds meer bedrijven worden getroffen door gijzelsoftware. De directeuren van de ict-beveiligers spreken in de Volkskrant van een nationale crisis en roepen de overheid op in te grijpen.
Lees verder

CDA: 'Geef meer aandacht aan start-ups'
Mustafa Amhaouch, Kamerlid voor het CDA, vindt dat er meer aandacht moet komen voor start-ups. Hij erkent daarbij dat de overheid te kort geschoten is in het leveren van maatwerk. Amhaouch heeft in zijn komende periode in de Kamer drie speerpunten.
Lees verder

Gastoevoer Nederland staat onder druk
Lege gasbergingen, hoge aardgasprijzen en toenemende afhankelijkheid van Rusland, zetten de leveringszekerheid van gas naar Nederland onder druk. Dat schrijft het FD. De lege gasboringen komen onder andere door het stopzetten van de gaswinning in Groningen en dat betekent meer afhankelijkheid van...
Lees verder

Kort geding ID&T van de baan, sector wil heropening in september
Evenementenorganisaties onder leiding van ID&T Groep zien geen juridische grond om het huidige kort geding voort te zetten en roepen de overheid op tot volledige heropening in september, meldt ID&T Groep in een persbericht. In het voorgenomen kort geding was het uitgangspunt dat het besluit van 9...
Lees verder

Nederland is EU-koploper in melden bijwerkingen coronavaccins
Nederland is met afstand koploper binnen de EU als het gaat om het melden van bijwerkingen van de coronavaccins. Dat blijkt uit cijfers van de EU-database EudraVigilance, waarin meldingen van bijwerkingen vanuit de hele EU worden bijgehouden en die door BNR is ingezien.
Lees verder

Justitie: Kopschopper niet verdacht van betrokkenheid doden 27-jarige man
De eerste officiƫle verdachte voor de mishandeling door een groep jongens op Mallorca vorige maand werd vandaag opgepakt. Hij is op dit moment geen verdachte in de zaak van de overleden 27-jarige man uit Waddinxveen, zegt Bart Nitrauw. Hij is Officier van Justitie Midden-Nederland en houdt zich...
Lees verder

WHO roept op tot betere verspreiding coronavaccins
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil dat er een tijdelijke stop komt op het toedienen van een derde coronaprik, de zogenoemde boosterprik, in landen waar het prikken al goed loopt. De vaccins moeten naar arme landen, zodat die de kans krijgen om hun vaccinatiegraad op te krikken. Tot nu toe...
Lees verder

Sinds 2005 een miljoen woningen bijgekomen
In juni 2021 is de 8 miljoenste woning aan de woningvoorraad toegevoegd. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Daarmee zijn er sinds 2005 een miljoen woningen bijgekomen.
Lees verder

Den Haan: 'Meer aandacht nodig voor pensioenen ondernemers'
Liane den Haan van Fractie Den Haan vindt pensioenen voor ondernemers vaak veel te duur. Den Haan vindt dat hier vanuit de overheid beter over moet worden nagedacht. Op gebied van arbeidsmarktbeleid kunnen we volgens Den Haan het nodige leren van een van onze vrekkige partners: Denemarken.
Lees verder

Al bijna 13.000 schadeclaims voor waterschade Limburg
Tot nu toe zijn er bijna 13.000 schadeclaims ingediend na de wateroverlast in Limburg. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars. De meeste claims komen uit Valkenburg aan de Geul en het gaat vooral om schade aan woningen en voertuigen.
Lees verder

Videogamegigant achter Call of Duty en Warcraft onder vuur wegens intimidatie en misbruik
De top van Activion-Blizzard, bekend als uitgever van games zoals Call of Duty en Warcraft, krijgt er hard van langs. Na een snoeihard rapport over wantoestanden op de werkvloer zijn medewerkers gaan staken en hebben aandeelhouders het bedrijf aangeklaagd.
Lees verder

Rusland begint militaire oefeningen vlakbij grens Afghanistan
Russische troepen beginnen vandaag aan een militaire oefeningen vlakbij de grens van Afghanistan. Samen met Oezbekistan oefenen ze daar vijf dagen lang. Moskou lijkt bezorgd over de opmars van de Taliban na het vertrek van westerse troepen uit Afghanistan.
Lees verder