woensdag 4 augustus 2021

Festivalzomer definitief van de baan

Festivalzomer definitief van de baan
De festivalzomer is definitief van de baan, dat kunnen we wel stellen na de persconferentie vanmiddag. Vorige week werd al bekend dat de meerdaagse evenementen niet door kunnen gaan tot begin september. Vanmiddag maakte het kabinet bekend dat alleen kleine festivals tot 750 bezoekers mogelijk zijn.
Lees verder

'Zakelijke evenementensector kan volledig instorten'
Het kabinet gaf gisteren duidelijkheid over de mogelijkheid om festivals te organiseren in augustus. De zakelijke evenementensector had ook graag willen horen wat er voor hen de komende maanden mogelijk is, maar daarover bleef het stil. En dat terwijl die markt volledig kan instorten als er niet...
Lees verder

Luchtvaart laat langzaam herstel zien
In het afgelopen kwartaal reisden bijna 4 miljoen passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens in Nederland, blijkt uit de meest recente cijfers van het CBS. Dit zijn ruim vier keer zoveel reizigers als in het zelfde kwartaal in 2020, maar nog altijd 18 miljoen minder dan in 2019.
Lees verder

Ook Griekenland geteisterd door bosbranden
Niet alleen Turkije en Italië hebben last van hevige bosbranden, ook Griekenland wordt door hevige vuren geteisterd. Inmiddels is het vuur op de meeste plekken weer onder controle, maar het kan zo opnieuw misgaan. Nikos Lanser is correspondent in Griekenland en doet verslag van de situatie.
Lees verder

GroenLinks: Stop met generieke coronasteun
In de nieuwe podcast De Ondernemerskamer vraagt Eduard Schaepman, zelf ondernemer, alle Kamerleden met Economische Zaken in hun portefeuille het hemd van het lijf over ondernemerschap. Tom van der Lee van GroenLinks was als tweede aan de beurt.
Lees verder

Meer Afghanen mogen Amerikaans visum aanvragen
Meer Afghanen die in levensgevaar zijn door de opstomende Taliban kunnen een Amerikaans visum aanvragen. Dat maakte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken bekend. Het zou gaan om tienduizenden Afghanen die hiervoor in aanmerking komen. Maar het aanvragen van een visum is nog...
Lees verder

Hof: Sunweb hoeft Corendon niet over te nemen
Het Gerechtshof Amsterdam heeft vandaag alle vorderingen van Corendon afgewezen en Sunweb op alle punten gelijk gegeven. Sunweb Group hoeft de overname van Corendon niet voort te zetten.
Lees verder

Rabobank compenseert te hoge rentes op leningen
De Rabobank gaat uit zichzelf consumenten compenseren die ze jarenlang te hoge rentes hebben berekend op hun leningen. Terwijl de rentes in de markt en bij centrale banken daalden tot zelfs negatief, bleven de rentes bij consumentenkredieten hangen tussen de 6 en 8 procent.
Lees verder

Wit-Russische activist dood gevonden in park Kiev
Activist Vitali Sjisjov is in de Oekraïense hoofdstad Kiev dood aangetroffen in een park. Sjisjov leidde een organisatie die Wit-Russen bijstaat die uit Wit-Rusland zijn gevlucht. Hij was opgehangen en zijn persoonlijke bezittingen zoals een telefoon waren verdwenen.
Lees verder

'QR-code voor toegang en reizen nog lang nodig'
Nederlanders zullen nog zeker tot na komende winter gebruik moeten maken van QR-codes om te reizen en om toegang te krijgen tot evenementen en uitgaansgelegenheden. Dat is de verwachting van verschillende virologen en epidemiologen waar BNR mee sprak. OMT-leden laten desgevraagd weten dat over de...
Lees verder

'Den Haag heeft geen visie voor leefomgeving'
Het is keihard nodig dat er een masterplan komt voor hoe we Nederland opnieuw inrichten. Want we zitten met een klimaatcrisis, een stikstofcrisis én de woningmarkt zit op slot. Dat zegt Hans Leeflang, de bedenker van de Vinex-wijken én één van de planologen die de Vierde Nota opstelde, het laatste...
Lees verder

Libanon zit jaar na explosie Beiroet nog steeds in crisis
Een jaar na de enorme explosies in de haven van Beiroet bevindt Libanon zich nog steeds in een economische en sociale crisis. Ook daar zijn er bosbranden, er is een tekort aan medicijnen en brandstof.
Lees verder