vrijdag 27 augustus 2021

DNB: Nederland houdt hand op de knip

DNB: Nederland houdt hand op de knip
Nederlanders zijn niet van plan om het geld dat ze tijdens de coronacrisis extra hebben gespaard ook weer volledig uit te geven, zo blijkt uit een enquête onder 2.000 huishoudens van De Nederlandsche Bank. 'De teller van de croronbesparingen stond in het eerste kwartaal op 46 miljard euro, dat is 6...
Lees verder

Ministerie EZK wil gasboringen in Noordzee
Volgens een nieuw rapport van ministerie van Economische Zaken en Klimaat doet Nederland te weinig gasboringen in de Noordzee, zo schrijft het FD. De zeebodem bevat zo'n 80 miljard kuub gas, het ministerie vindt het zonde om dat te laten zitten. Volgens FD-journalist Carel Grol wil Nederland...
Lees verder

Rutte noemt eind evacuatie 'verschrikkelijk nieuws' voor Afghanen
'Verschrikkelijk nieuws', zo noemt demissionair premier Mark Rutte de situatie in Kabul. De poorten van het vliegveld zijn dicht en mensen kunnen er niet meer naartoe. Rutte gaf vanmiddag een statement op zijn ministerie van Algemene Zaken. Zojuist zijn door twee explosies bij een ingang van de...
Lees verder

Biden zweert wraak
President Biden heeft beloofd wraak te nemen voor de aanslagen in Kabul. Daarbij kwamen 13 Amerikanen en zeker 60 Afghanen om. De aanslagen zijn opgeëist door de Afghaanse tak van IS.
Lees verder

D-Day voor ex-FPÖ'er Strache
Een spannende dag in Oostenrijk. De voormalig partijleider van de rechts-populistische FPÖ, Heinz-Christian Strache, hoort vandaag of hij wordt veroordeeld voor zijn rol in Ibiza-gate.
Lees verder

Blijft PvdA 'in het mandje'?
Tijdens de ledenraad van de PvdA, morgen in Zeist, gaat het over de formatie en de samenwerking met GroenLinks. Eén motie kan een eind maken aan een kabinet met PvdA én GroenLinks.
Lees verder

Automarkt trekt weer flink aan
Goed nieuws voor autohandelaren en garagehouders. De omzet in de auto- en motorbranche is voor het eerst weer op het niveau van vóór corona, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS over het tweede kwartaal.
Lees verder

Stopt de Fed met aankopen obligaties?
Jerome Powell, hoofd van de Amerikaanse Centrale Bank de Fed, spreekt vandaag op de jaarlijkse Jackson Hole Conferentie van centrale bankiers. De vraag is in hoeverre de Fed nog doorgaat met het aankopen van obligaties. De rechtvaardiging hiervoor ontbreekt nu de economie weer in de lift zit.
Lees verder

Evenementensector klaagt over 'meten met twee maten'
Het kabinet doet niets met de Fieldlab-resultaten. De evenementensector wordt daardoor gestraft voor fouten die de politiek zelf maakt, zeggen MOJO en de KNVB in het AD. Volgens hen moet de wetenschap leidend zijn bij het evenementenbeleid.
Lees verder

Sif ziet nog veel groei voor windmolenparken op zee
Sif heeft vandaag zijn halfjaarcijfers bekend gemaakt. De maker van fundering voor windturbines op zee heeft de winst en omzet flink zien stijgen.
Lees verder

Ziekenhuizen staan voor inhaalslag operaties
De Nederlandse ziekenhuizen en klinieken moeten naar verwachting nog tussen de 170.000 en 210.000 operaties inhalen als gevolg van de coronacrisis. Dat zegt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op basis van nieuwe berekeningen.
Lees verder

Kaag: Nederlandse slachtoffers aanslag Kabul niet uit te sluiten
Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Kaag kan niet uitsluiten dat er ook Nederlandse slachtoffers zijn gevallen bij de aanslagen op het vliegveld Kabul. Verder benadrukt ze dat haar ministerie 'geen indicatie heeft' dat er daadwerkelijke Nederlandse slachtoffers te betreuren zijn.
Lees verder