donderdag 26 augustus 2021

De boekhouder die Apple volwassen maakte

EMERCE
De boekhouder die Apple volwassen maakte
Op 24 augustus 2011 nam de toen al ernstig zieke Steve Jobs ontslag als CEO, en werd Tim Cook zijn opvolger. Veelzeggend is dat Apple gisteren geen aandacht aan dit jubileum schonk, Tim Cook zelf ook niet.
Lees verder

Geruchten over aanstaande beursgang Coolblue
De komende weken zouden Belgische particulieren de kans krijgen om in te tekenen op de beursgang van de Rotterdamse webwinkel Coolblue, zo bericht de Belgische krant De Tijd. Onduidelijk is of het een Brusselse of Amsterdamse notering betreft.
Lees verder

Trump eist via rechter YouTube kanaal terug
Donald Trump eist via de rechter zijn YouTube-kanaal terug. In een verzoek van 39 pagina's betogen de advocaten van Trump dat de permanente schorsing 'onherstelbaar letsel' veroorzaakt, omdat hij het kanaal niet kan gebruiken voor campagnes.
Lees verder

Meer streamers, vooral thuiswerkers
Nu Nederland anderhalf jaar nog steeds thuiswerkt, geven vooral thuiswerkers aan dat zij sinds corona vaker afleiding zoeken in de vorm van een scherm. Zo geeft de helft van deze groep aan meer schermtijd op de smartphone te hebben, kijkt 49 procent meer tv en ging bij 45 procent van de thuiswerkers de tijd voor video's kijken via streamingdiensten omhoog.
Lees verder

Didi Global bevriest Europese uitrol
Didi Global heeft zijn plannen om uit te breiden in Europa opgeschort.
Lees verder

Recordomzet voor Xiaomi
De Chinese mobieltjesmaker Xiaomi heeft in het tweede kwartaal een netto-winst behaald van 1,28 miljard op een record-omzet van 13,56 miljard.
Lees verder

Salesforce sluit 'fenomenaal' kwartaal
CRM-reus Salesforce heeft in het tweede kwartaal 6,3 miljard dollar omgezet. Topman Marc Benioff sprak van een 'fenomenaal' kwartaal waarin veel bedrijven hun digitale transformatie versnelden.
Lees verder

Intracto Group doet tweede Scandinavische overname
De bedrijvengroep Intracto, bouwer van websites en leverancier van digitale marketingdiensten, neemt voor een onbekend bedrag het Zweedse Awave over. Daarmee verstevigt het zijn positie in noord-Europa.
Lees verder

bol.com biedt verkooppartners zakelijk verzekeringsproduct
De tienduizenden Nederlandse verkooppartners op bol.com kunnen met een enkele handeling een verzekering afsluiten via het handelsplatform, bijvoorbeeld voor aansprakelijkheid, inventaris en elektronica.
Lees verder