Doorgaan naar hoofdcontent

'Vaccinatieplicht op werk kan met wetgeving'

'Vaccinatieplicht op werk kan met wetgeving'
In andere landen rukt de vaccinatieplicht bij werkgevers op, bijvoorbeeld in Frankrijk in de zorg of in de VS bij de overheid en bij allerlei techbedrijven. In Nederland blijft het taboe, want het zou niet mogen van de Autoriteit Persoonsgegevens en de privacy-wetgeving. Onzin, zegt...
Lees verder

Air France-KLM lijdt 1,5 miljard euro verlies in tweede kwartaal
Air France-KLM heeft een zwaar tweede kwartaal achter de rug. Het bedrijf heeft een verlies geleden van 1,5 miljard euro.
Lees verder

Rijkste Afrikaanse vrouw Dos Santos moet onrechtmatig Nederlands bezit inleveren
De rijkste vrouw van Afrika moet haar onrechtmatig, in Nederland, verkregen aandelen inleveren. Dat blijkt uit een Nederlands vonnis dat in handen is van het FD. Het gaat om Isabel dos Santos, de dochter van een oud-president van Angola.
Lees verder

Robinhood onderuit na IPO, beleggers teleurgesteld in Amazon
De trendy, maar enigszins controversiƫle, beleggingsapp Robinhood ging gisteren naar de beurs in Amerika. Het aandeel onder de ticker HOOD startte op 38 dollar, maar aan het eind van de dag was dit nog geen 35 dollar waard. Een verlies van ruim 8 procent. Ook voor Amazon was het een slechte dag.
Lees verder

Tekort aan medicijnen houdt aan
Nog altijd is er een flink tekort aan medicijnen, dat concludeert apothekersorganisatie KNMP. In 2020 waren er van bijna vijftienhonderd medicijnen tekorten. Nu halverwege dit jaar is er nog altijd geen verbetering zichtbaar.
Lees verder

Max Verstappen op jacht naar revanche in Hongarije
Na de crash van Max Verstappen op Silverstone door Lewis Hamilton zint de Nederlander op wraak. Dat kan dit weekend op de Hungaroring in Hongarije. Al gaat het nog altijd veel over die crash.
Lees verder

Economie Eurozone uit recessie gekropen
De economie in de Eurozone nam in het tweede kwartaal van dit jaar met twee procent toe. Een sterkere groei dan verwacht. Als reden wordt het wereldwijde economische herstel genoemd door de versoepelingen van verschillende coronamaatregelen.
Lees verder

Lastige aankomst robotarm in ruimtestation
De aankomst van de nieuwe robotarm bij ruimtestation ISS verliep gisteravond niet helemaal vlekkeloos. De arm zit in een nieuwe, Russische module, Naoeka. Die moest worden vastgekoppeld aan ISS. Kort na de koppeling begon het ruimtestation ongewild te draaien.
Lees verder

Veel files verwacht op Zwarte Zaterdag
De ANWB waarschuwt dit weekend voor lange files in Europa. Zaterdag wordt Zwarte Zaterdag verwacht doordat men in Frankrijk vakantie krijgt. 'Kijk goed waar je aan moet voldoen qua coronamaatregelen en vertrek niet te vroeg.'
Lees verder

Brunel laat goede cijfers zien, maar wil nog meer
Specialistisch detacheerder Brunel doet het goed. Het bedrijf komt uit met een kwartaalomzet van 214 miljoen euro, wat aanzienlijk beter is dan het kwartaal daarvoor. De cijfers van hetzelfde kwartaal vorig jaar worden alleen nog niet gehaald.
Lees verder

Proef met nieuw stembiljet bij gemeenteraadsverkiezingen
Bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar komt een proef met een nieuw stembiljet. Dat meldt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het nieuwe stembiljet moet elektronisch te tellen zijn.
Lees verder

'Nederland heeft deltavariant onder controle'
De deltavariant van het coronavirus is net zo besmettelijk als de waterpokken. Dat staat volgens Amerikaanse kranten in een intern stuk van gezondheidsdienst CDC, het Amerikaanse RIVM. De organisatie pleit er daarom voor dat ook gevaccineerde Amerikanen weer mondkapjes gaan dragen, omdat ook zij...
Lees verder