donderdag 29 juli 2021

‘Thuiswerken moet weer de norm worden’

pw.
'Thuiswerken moet weer de norm worden'
Ruim een kwart van de Nederlanders wil dat het kabinet 'thuiswerken waar mogelijk' weer tot de norm verheft. Bezorgd over het snel oplopende aantal coronabesmettingen, wil ruim de helft van de bevolking dat de versoepeling van de maatregelen deels wordt teruggedraaid.
Lees verder

Werknemer ziet vooral bezwaren bij 'Bedrag ineens'
Vraag werknemers of ze aan het begin van hun pensioen 10 procent van hun totale pensioenbedrag in een keer willen opnemen, en de kans is groot dat ze ja zeggen. Maar liefst 73 procent is geïnteresseerd in de mogelijkheden. Maar wanneer de pensioengerechtigde leeftijd nadert, zegt nog maar een op de vijf daadwerkelijk te willen kiezen voor de eenmalige uitkering.
Lees verder

Terug naar kantoor? 'Lastig dat je als HR niet mag vragen of iemand gevaccineerd is'
Bedrijven worstelen met de vraag of ze medewerkers weer naar kantoor laten komen en zo ja, hoe dan. Esther Brouwer, manager HR en Compliance bij CANSO, vertelt hoe hybride werken zijn vorm krijgt in haar internationaal opererende organisatie.
Lees verder

Arbodiensten zien coronabesmettingen op de werkvloer toenemen
Sinds half juni zien arbodiensten een stijging in de coronabesmettingen via personen buiten het gezin: collega's, studiegenoten, vrienden of kennissen. Het aantal besmettingen dat via collega's plaatsvindt, moet met de herinvoering van thuiswerken als norm weer afnemen.
Lees verder

Zonder compensatie hoeft werkgever slapend dienstverband niet te ontbinden [rechtspraak]
Een werkgever die tegen de wens van een werknemer in een slapend dienstverband in stand hield, hoeft van de rechter geen schadevergoeding te betalen. Volgens de werknemer liep zij door de weigering van de werkgever haar transitievergoeding mis.
Lees verder

7 Tips voor beter talentmanagement
Bijna de helft (46%) van alle werknemers denkt aan opstappen in de komende 12 maanden. Dat blijkt uit onderzoek van HR-consultancy Personio. Gebrek aan ontwikkelmogelijkheden en carrièreperspectief zijn de belangrijkste redenen. Hoe kan talentmanagement beter?
Lees verder

Hybride werken? Organisatiecultuur versterken!
De organisatiecultuur komt tot uitdrukking in de interacties tussen medewerkers. Maar wat als het contact door hybride werken een stuk minder is? Je organisatiecultuur laten verwateren is geen optie. Ga daarom aan de slag met de 8 tips van Heleen Mes om je organisatiecultuur explicieter en sterker te maken.
Lees verder

Vitaliteitsbeleid: van losse foto's naar film
Medewerkers die niet optimaal functioneren, zorgen binnen een organisatie voor een afname van de productiviteit. Op de wat langere termijn liggen hoge verzuimkosten en verlies van kennis en talent op de loer. Het stelt HR voor een grote uitdaging om inzicht te krijgen in de status van de duurzame inzetbaarheid van mensen. Pas dan kunnen de juiste stappen worden gezet om de vitaliteit te verbeteren.
Lees verder

Ondernemers kunnen beroep doen op versoberde loonsteun
Ondernemers die zijn getroffen door de coronacrisis kunnen met ingang van maandag 26 juli voor de zesde keer loonsteun aanvragen bij het UWV. De subsidieregeling is voor deze periode wat versoberd. Nu veel lockdownmaatregelen zijn opgeheven, kunnen werkgevers geen honderd procent omzetverlies meer opgeven.
Lees verder

Vakantie, kleurcodes en quarantaine: hoe ga je daar als HR mee om?
De kleurencodes voor de vakantiebestemmingen volgen elkaar in rap tempo op. Van oranje naar geel tot misschien wel weer rood. Werknemers willen toch op vakantie. Hoe ga je daarmee om als werkgever?
Lees verder

Valpartij op het werk: hoe ver reikt de zorgplicht van de werkgever? [rechtspraak]
Een werknemer struikelt over een kratje en raakt zwaar gewond. Ze stelt haar werkgever aansprakelijk, maar volgens de kantonrechter was er sprake van alledaags gevaar en had de werknemer beter op moeten letten. De werknemer legt zich hier niet bij neer. Hoe ver reikt de zorgplicht van de werkgever?
Lees verder

Thuiswerken bedreigt je bedrijfscultuur: dat roept om creativiteit
Werkgevers hebben heel sterk het gevoel dat ze moeten investeren in de band me hun medewerkers nu er opnieuw het advies vanuit de overheid ligt om thuis te werken. Want als die band te los wordt raak je mensen kwijt. Dat blijkt uit de MKB Barometer van Teamleader.
Lees verder