dinsdag 13 juli 2021

Tencent mag videodiensten Huya en DouYu niet samenvoegen

EMERCE
Tencent mag videodiensten Huya en DouYu niet samenvoegen
Tencent Holdings mag de twee grootste Chinese sites voor het streamen van games Huya en DouYu niet samenvoegen. Samen vertegenwoordigen zij 80 procent van de markt met een geschatte commerciele waarde van 3 miljard dollar.
Lees verder

China legt overzeese beursgang techbedrijven aan banden
Chinese bedrijven die buiten de thuismarkt naar de beurs gaan, moeten eerst bewijzen dat buitenlandse toezichthouders geen gevoelige bedrijfs- of persoonsgegevens in handen kunnen krijgen.
Lees verder

Antwerps bedrijf betaalt losgeld na cyberaanval
Het Antwerpse ITxx heeft 300.000 dollar losgeld betaald na een ransomware-aanval. 'In het belang van onze klanten, en omdat experten ons op het hart drukten dat er geen alternatief was, zijn we overgegaan tot de betaling van het losgeld', stelt zaakvoerder Philippe Van Cauwenbergh in een mededeling.
Lees verder

TikTok-kloon YouTube ook in Nederland en België
YouTube Shorts is vanaf vandaag officieel in Nederland en België beschikbaar. Het is een platform waarmee gebruikers korte video's kunnen delen.
Lees verder

Autosite CarNext splitst af van Leaseplan
De particuliere en zakelijke handelssite voor auto's CarNext splitst af van moederbedrijf Leaseplan. Om de groeiplannen te faciliteren haalt het 400 miljoen euro venture capital op bij een consortium internationale investeerders.
Lees verder

ByteDance scoort met CapCut
TikTok-eigenaar ByteDance heeft een nieuw succes in handen: CapCut. De app voor het bewerken van video is een hit in de VS.
Lees verder

Publicis Groupe Benelux neemt Boomerang over
Publicis Groupe Benelux neemt Boomerang over. Het bureau wordt vanaf heden geïntegreerd in Publicis Benelux waarvan Jacco ter Schegget CEO is. Boomerang zal onder eigen naam op de huidige locatie blijven opereren.
Lees verder

Nextdoor deze winter naar de beurs
De buurtapp Nextdoor, een lokaal gerichte variant van Facebook, gaat naar de beurs door te fuseren met een speciaal daarvoor opgericht lege beurshuls.
Lees verder

Klarna via overname in social shopping
Klarna neemt voor een onbekend bedrag het Britse HERO over, een techbedrijf dat social shopping faciliteert voor fysieke retailers.
Lees verder