vrijdag 16 juli 2021

Sunweb vliegt niet meer op Spanje, Portugal en Cyprus

Sunweb vliegt niet meer op Spanje, Portugal en Cyprus
Reisorganisatie Sunweb annuleert alle vakantiereizen naar Spanje, het vasteland van Portugal en Cyprus. Dat doet de organisatie vanwege het aangepaste reisadvies voor de landen.
Lees verder

Peter R. de Vries overleden na aanslag
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is overleden. Vorige week dinsdag werd er een aanslag gepleegd op hem, waarbij hij werd neergeschoten. De Vries is in het bijzijn van zijn familie in het ziekenhuis overleden.
Lees verder

Geschokte reacties op overlijden Peter R. de Vries
Er komen veel reacties binnen op het overlijden van Peter R. de Vries. Demissionair premier Mark Rutte zegt: Het overlijden van Peter R. de Vries raakt mij diep. Het is bijna niet te bevatten. Mijn gedachten zijn bij zijn gezin, zijn familie, vrienden, collegas, alle mensen die dichtbij hem stonden...
Lees verder

'Dood De Vries is als spiegel voor de rechtsstaat'
'De georganiseerde misdaad is volledig uit de hand gelopen'. Dat zegt Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond, in gesprek met BNR naar aanleiding van het overlijden van Peter R. de Vries. 'Zijn dood moet een spiegel worden voor het rechtsbestel in ons land, het is volledig verrot'
Lees verder

Liveblog | Rutte vrijdag naar 'rampgebied' Limburg
De wateroverlast in Limburg, België en Duitsland houdt aan breidt zich uit naar het noorden. Lees hier het laatste nieuws.
Lees verder

Overstromingen Zuid-Limburg uitgeroepen tot ramp
Het kabinet heeft de watersnood in Zuid-Limburg formeel uitgeroepen tot ramp. Dat maakte premier Rutte bekend na crisisberaad van het kabinet.
Lees verder

Justitie: criminele milieu verhardt
De criminele wereld wordt steeds harder. Dat stelt justitie na de aanslag op Peter R. de Vries. De misdaadjournalist overleed gisteren aan de verwondingen die hij opliep toen hij tien dagen geleden werd neergeschoten in Amsterdam.
Lees verder

Omboeken reizen wordt lastig
Tienduizenden reizigers zien hun vakantieplannen in rook opgaan. Vanwege het aangescherpte reisadvies annuleren touroperators en vliegmaatschappijen alle pakketreizen naar Spanje, Cyprus en Portugal. Al die reizigers op korte termijn een andere vakantie aanbieden, wordt een grote uitdaging, blijkt...
Lees verder

Corona nekt minder bedrijven dan verwacht
Door de coronacrisis gaan minder bedrijven omvallen dan werd verwacht. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden en consultancykantoor PwC. Volgens het onderzoek werpt de coronasteun van de overheid dan toch onverwachts zijn vruchten af.
Lees verder

Overheid betaalt mee aan schade in Limburg
De overheid neemt een groot deel van de schade naar aanleiding van de overstromingen in Limburg op zich, dat maakte demissionair premier Rutte gisteravond bekend. Doordat de watersnood in Limburg officieel tot ramp is uitgeroepen, treedt de Wet tegemoetkoming schade bij rampen in werking.
Lees verder

Werknemers stellen baas aansprakelijk voor coronabesmetting
Werknemers die een coronabesmetting op de werkvloer hebben opgelopen, kloppen aan bij letselschadeadvocaten en juristen. Ze willen hun werkgever aansprakelijk stellen, schrijft De Telegraaf.
Lees verder

Piek verplaatst zich richting Roermond: mensen uit voorzorg geëvacueerd
In een gedeelte van Roermond worden mensen preventief geëvacueerd, naar aanleiding van de hoge waterstand van de Maas. Daartoe is besloten door de Veiligheidsregio Limburg-Noord.
Lees verder