vrijdag 2 juli 2021

Snelheid op Haringvlietbrug naar 50 km/u tot 2023

Snelheid op Haringvlietbrug naar 50 km/u tot 2023
Om schade aan het wegdek te voorkomen gaat de maximumsnelheid op de Haringvlietbrug, tussen Rotterdam en Antwerpen, over drie weken terug naar 50 kilometer per uur tot 2023. Alles moet over één rijstrook. De brug gaat ook nog maar één keer per week open voor schepen.
Lees verder

Bart Groothuis: beslissing digitale euro binnen een paar maanden
VVD-Europarlementariër Bart Groothuis verwacht dat Christine Legarde, president van de Europese Centrale Bank, binnen een aantal maanden een knoop zal doorhakken over de komst van de digitale euro. Dat zegt hij in BNRs Big Five van de Blockchain.
Lees verder

Chinese nationale veiligheidswet houdt Hongkong in bedwang
Terwijl de Chinese Communistische Partij (CCP) in China zijn honderdjarige jubileum viert zijn de veiligheidsdiensten in Hongkong massaal op de been om demonstraties te voorkomen. Normaal is 1 juli namelijk de dag dat daar de democratie wordt gevierd. Het Verenigd Koninkrijk droeg Hongkong over aan...
Lees verder

Eerdmans (JA21): Berecht IS-vrouwen in Syrië
Vandaag is er in de Tweede Kamer een debat over het wel of niet terughalen van vrouwelijke Syriëgangers. Amerika roept landen waaronder Nederland op om uitgereisde burgers terug te halen uit Noord-Syrië. Dat bevestigt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aan BNR. 'Los van wat je vindt...
Lees verder

Politie controleert appen achter stuur met nieuwe technologie
Appen achter het stuur is natuurlijk al levensgevaarlijk. Maar het kan ook voordat je een ongeluk veroorzaakt al flink in de papieren lopen. De politie krijgt namelijk een upgrade. Alle landelijke eenheden nemen een camerasysteem in gebruik dat twee banen op de snelweg tegelijkertijd realtime in de...
Lees verder

Recordaantal bouwers kampt met tekort aan materialen
Nooit eerder was het tekort aan bouwmaterialen zo nijpend als nu, blijkt uit cijfers die BNR opvroeg bij het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Het recordtekort kan leiden tot vertragingen en krimpende marges bij bouwers.
Lees verder

'Energietransitieplannen nu omzetten in praktijk'
Er is regionaal genoeg ambitie om de energietransitie een succes te maken. Maar om dat succes ook echt te realiseren moet er méér gefocust worden op de uitvoering, concludeert de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie na het zien van de 30 regionale energieplannen.
Lees verder

EU doet plastic wegwerpartikelen in de ban
Plastic wattenstaafjes, rietjes en roerstaafjes zijn vanaf morgen verboden in de EU. Vochtig toiletpapier mag wél, terwijl daar ook plastic in zit.
Lees verder

Veel steun voor belastingplan G7
130 landen steunen het plan van de G7 voor een minimumbelastingtarief van 15 procent voor bedrijven. Dat meldt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Negen landen gingen niet akkoord.
Lees verder

Ook Janssen beschermt goed tegen Delta-variant
Het Janssen-vaccin biedt hoogstwaarschijnlijk ook een goede bescherming tegen de besmettelijke Delta-variant van het coronavirus. Dat zegt moederbedrijf Johnson & Johnson.
Lees verder

NAC Breda te koop op overnameplatform Brookz
NAC Breda wordt sinds vandaag te koop aangeboden op overnameplatform Brookz. De huidige aandeelhouders willen hun volledige aandelenpakket - 100 procent - verkopen.
Lees verder

PFAS teistert ook Belgische boeren
PFAS mag in Nederland een groot onderwerp zijn, in België is het probleem nog groter. Zo staat het Amerikaanse chemiebedrijf 3M daar al een paar weken in het oog van de storm. Vandaag beginnen in België parlementaire ondervragingen.
Lees verder