dinsdag 20 juli 2021

Politie in Maleisië vernietigt ruim 1000 bitcoincomputers

EMERCE
Politie in Maleisië vernietigt ruim 1000 bitcoincomputers
De politie in Maleisië heeft in samenwerking met een lokaal energiebedrijf actie ondernomen tegen delvers die gebruik maakten van illegaal verkregen elektriciteit. In totaal zijn 1069 computers in beslag genomen en vernietigd met een bulldozer.
Lees verder

Kamera Express koopt Belgisch Photogalerie
Kamera Express verdubbelt het aantal fysieke winkels ten zuiden van Nederland met de overname van het Belgische Photogalerie.
Lees verder

In één kwartaal meer durfkapitaal dan in heel 2020
Nederlandse startups en scale-ups hebben in het eerst halfjaar van 2021 bijna 3 miljard euro aan durfkapitaal opgehaald, tegenover circa 500 miljoen euro in hetzelfde halfjaar een jaar eerder. Dat blijkt uit het Quarterly Startup Report, een driemaandelijkse data-analyse van onder meer de Dutch Startup Association (DSA), KMPG, de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM's) en Techleap.nl.
Lees verder

Tencent stapt in Doktor.se
De Chinese investeerder annex bedrijvengroep Tencent neemt voor 29,5 miljoen euro een belang in de Zweedse online dienst Doktor.se.
Lees verder

Automattic koopt audio-app Pocket Casts
De eigenaar van onder meer Wordpress.com, Tumblr en WooCommerce rijgt een volgende kraal aan zijn keten. Automattic koopt Pocket Casts van een groep Amerikaanse publieke omroepen.
Lees verder

Eerste bemande ruimtevlucht Bezos niet zonder risico
Jeff Bezos, de rijkste man ter wereld, bereidt zich voor op een ruimtevlucht later vandaag van nog geen 11 minuten.
Lees verder

'Respons direct mail met 69 procent toegenomen'
De respons op geadresseerde reclamepost, oftewel direct mail, neemt toe. De afgelopen vier jaar is de gemiddelde respons met 69 procent gestegen: van 16 naar 27 procent. Dat blijkt uit onderzoek van MetrixLab in opdracht van PostNL onder meer dan 400 directmailcases.
Lees verder

Zwerm autonome kleine drones kan gaslekken lokaliseren
Onderzoekers van de TU Delft, de Universiteit van Barcelona en Harvard University hebben voor het eerst een zwerm kleine – en dus zeer veilige – drones ontwikkeld die autonoom gasbronnen kunnen detecteren en lokaliseren in onoverzichtelijke binnenruimten.
Lees verder

Regionale omroep NH Media naar Hilversum
NH Media, de omroeporganisatie achter de regionale omroep NH Nieuws, gaat zich per september vestigen in het M-gebouw aan de 's Gravelandseweg in Hilversum.
Lees verder