donderdag 1 juli 2021

Politie haalt DoubleVPN uit de lucht

EMERCE
Politie haalt DoubleVPN uit de lucht
DoubleVPN is uit de lucht gehaald. Dit bedrijf leverde VPN-diensten: afgeschermde internetverbindingen die cybercriminelen een veilige haven boden om hun slachtoffers aan te vallen.
Lees verder

Coolblue opent eerste winkel in West-Vlaanderen
Coolblue opent nog dit jaar een winkel in het Belgische Kuurne. Er zijn al filialen in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Zaventem, maar de nieuwe winkel wordt de eerste in West-Vlaanderen.
Lees verder

Principeakkoord over sociaal plan PostNL
FNV en andere bonden hebben met PostNL een principeakkoord bereikt over een sociaal plan. Het sociaal plan legt de nadruk op de doorstroom van medewerkers van de postdivisie naar de pakketdienst.
Lees verder

Meubelgigant Mandemakers Groep alleen bereikbaar via chat en mail na cyberaanval
Meubelgigant Mandemakers Groep (DMG), winkelformules zoals Mandemakers, Brugman, Woonexpress, Keuken Kampioen, Keuken Concurrent, Morres en Piet Klerkx, blijft voorlopig alleen bereikbaar via mail en via chat op zijn websites na een cyberaanval.
Lees verder

Sterk beursdebuut voor Chinese Uber
Het Chinese taxibedrijf Didi, een concurrent van Uber, staat sinds vandaag aan de Amerikaanse beurs genoteerd. Het is de grootste beursgang sinds Alibaba. Didi werd bij de openingskoers al meteen gewaardeerd op 80 miljard dollar.
Lees verder

Vanaf 1 juli nieuwe EU btw-regels van kracht voor Nederlandse webshopondernemers
Vanaf vandaag gelden er nieuwe EU btw-regels voor e-commerce. Dit betekent onder meer dat webshopondernemers met een omzet van meer dan 10.000 euro aan particulieren in andere EU-landen, de btw van het land van de klant rekenen.
Lees verder

Cloudmarkt groeit met 40 procent
De wereldwijde markt voor infrastructuur als service (IaaS) groeide in 2020 met 40,7 procent tot een totaal van 64,3 miljard dollar, een stijging ten opzichte van 45,7 miljard in 2019, volgens Gartner.
Lees verder

'NPO koploper in podcasts en audio on demand'
De Nederlandse Publieke Omroep is koploper op het gebied van podcasts en audio on demand, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Stichting Nationaal Luister Onderzoek. NPO voert met ruim twee miljoen wekelijkse downloads de toplijst van mediabedrijven aan.
Lees verder

Nieuwe regels telemarketing van kracht
Vandaag worden de nieuwe wettelijke regels voor telemarketing van kracht. Deze regels bepalen onder welke voorwaarden bedrijven consumenten met een commercieel aanbod mogen bellen. Bedrijven mogen alleen nog consumenten bellen die daarmee vooraf hebben ingestemd, die klant zijn of dat recent zijn geweest. Hiermee krijgt de consument de controle over wie hem mag bellen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) houdt toezicht op de naleving van deze regels. Ondernemers die zich niet aan de nieuwe regels houden en consumenten bellen zonder dat ze daarvoor toestemming hebben verleend, kunnen een boete of een last onder dwangsom verwachten. De ACM roept consumenten op zich te melden als bedrijven hen na 1 juli zonder toestemming bellen. Met ingang van 1 juli stelt de wet nieuwe eisen aan bedrijven die consumenten of ZZP'ers bellen voor een commerciële, ideële of charitatieve aanbieding. Dit mag alleen als het bedrijf kan aantonen dat: De consument daar vooraf vrijwillig en ondubbelzinnig mee heeft ingestemd, of de consument bij datzelfde bedrijf voor het zelfde soort product klant is of recent is geweest. Het bedrijf mag maximaal nog drie jaar bellen als de consument geen klant meer is. In alle gevallen kan de consument tijdens het gesprek het 'recht van verzet' inroepen. Het is daarvoor voldoende als de consument zegt: 'Ik wil dat u mij niet meer belt. Het bedrijf mag dan niet nog eens bellen. Dit recht moet het bedrijf dat belt bij elk gesprek actief aanbieden. Dit betekent dat de consument de regie houdt over de telefoontjes die hij krijgt en bij ieder gesprek de mogelijkheid heeft zijn toestemming weer in te trekken.
Lees verder