donderdag 8 juli 2021

Online bank bunq haalt 193 miljoen euro op

EMERCE
Online bank bunq haalt 193 miljoen euro op
Online bank bunq heeft 193 miljoen euro opgehaald tegen een waardering van 1,6 miljard. Pollen Street Capital en Ali Niknam, oprichter en CEO, namen deel aan de ronde. Het FD onthulde de financiering vorige maand al, maar sprak toen over 160 miljoen.
Lees verder

Amerikaanse staten verwijten Google marktmisbruik Play Store
Zevenendertig Amerikaanse officieren van justitie uit diverse staten hebben Google aangeklaagd voor het 'afkopen van concurrenten'. Google zou op deze wijze het monopolie hebben willen behouden op zijn Play Store, de online winkel voor Android apps.
Lees verder

KPN stopt maart 2022 met 3G
KPN stopt 31 maart 2022 met het 3G-netwerk. De aanbieder wil de capaciteit inzetten voor 4G en 5G. Aanvankelijk was het de bedoeling dat KPN in januari 2022 zou stoppen.
Lees verder

'Drempel voor e-mail is nog te hoog'
Mick Lodder en Joris de Bruijne lanceren vandaag hun alles-in-een e-mailmarketingdienst SOLVM. De oudgedienden zien dat e-mailmarketing voor het MKB nog te complex is en willen dat toegankelijker maken.
Lees verder

DTC Media Online verder als PowerKraut
De online tak van mediabedrijf DTC Media is met ingang van deze week afgesplitst van de offline divisie en gaat zelfstandig verder als PowerKraut. Dat nieuwe bedrijf gaat zich volledig toeleggen op online sales en marketing voor de autobranche.
Lees verder

DDB creatieven Marvin The en Marius Lichtendahl starten Toko Agency
Na twaalf jaar samen te hebben gewerkt voor bureaus als Ogilvy, Publicis, JWT Hamburg en SIngapore, Fitzroy en recent DDB Unlimited, vonden Marvin The en Marius Lichtendahl het de hoogste tijd om zelf een bureau te starten. Vanuit de gedachte; minder politiek, meer dingen maken.
Lees verder

Bol.com wordt steeds meer reclameplatform voor verkopers
Het aantal zakelijke verkopers op bol.com dat ook adverteert op de handelssite is afgelopen halfjaar met tien procent gestegen. Het aantal inhouse adverteerders blijft alleen maar stijgen.
Lees verder

XS4ALL heft eindelijk inbelnummer op
Na meer dan 28 jaar verdwijnt het inbelnummer van XS4ALL. Vanaf 1 oktober 2021 is het niet meer mogelijk via de analoge telefoonlijn in te bellen.
Lees verder

Toename gebruik online bibliotheek in 2020
Tijdens de coronapandemie nam het online aanbod toe en steeg het aantal uitleningen van e-books en luisterboeken. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS en de KB, Nationale Bibliotheek.
Lees verder