vrijdag 23 juli 2021

'Met CoronaCheck-app kan je wel nog reizen'

'Met CoronaCheck-app kan je wel nog reizen'
De provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel kleuren donkerrood op de kaart van coronagevallen in Europa. Dat betekent dat er bijzonder veel mensen positief zijn getest in de afgelopen twee weken. Andere Europese lidstaten kunnen naar aanleiding van de...
Lees verder

Wereldwijde storing op groot aantal websites voorbij
Een groot aantal websites is weer bereikbaar. Door een wereldwijde storing waren een groot aantal websites niet bereikbaar van onder meer de politie, Rabobank, ING, Albert Heijn en de nationale en regionale DPG-titels als het AD en de Volkskrant. De oorzaak van de storing is nog onduidelijk.
Lees verder

'Bedrijven ontvluchten Europa door CO2-taks'
De aangekondigde CO2-belasting jaagt onder andere ijzer- en staalbedrijven weg uit Europa. Daarvoor vreest EY. Ook PwC verwacht dat de maatregel grote gevolgen zal hebben voor bedrijven in de maakindustrie.
Lees verder

Bedrijven verliezen klanten door Brexit
Meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven denkt klanten kwijt te raken als gevolg van de Brexit. Dat blijkt uit onderzoek van financieel dienstverlener Banking Circle onder 337 managers die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder

Limburg werkt in hoog tempo schade weg
Waterschap Limburg werkt met man en macht om samen met het leger de schade in beken en dijken te herstellen. Dat is hard nodig, want bijvoorbeeld bomen kunnen het water blokkeren en dan voor nieuwe overstromingen zorgen.
Lees verder

Olympische Spelen officieel van start
Vandaag wordt het officiële startschot gegeven voor de Olympische Spelen van Tokio. Helaas is al bij meerdere Nederlandse olympiërs corona vastgesteld. Voor hen betekent dat: einde toernooi.
Lees verder

Sanquin roept op: 'Kom bloed doneren!'
Er dreigt een tekort aan bloed in de ziekenhuizen door extra operaties die worden ingehaald. Bloedbank Sanquin roept daarom donoren op om extra bloed af te komen geven.
Lees verder

Hoe staat Boris Johnson er na twee jaar voor?
Morgen is het twee jaar geleden dat Boris Johnson zijn intreden deed in Downing Street 10. Ondanks aanhoudende kritiek, blijft de premier in eigen land onverminderd populair.
Lees verder

Binnenkort coronapas nodig in Italiaanse restaurants
Ook Italië scherpt de maatregelen nog eens aan in de strijd tegen de nieuwste coronagolf. Vanaf 6 augustus heb je in het land een groene coronapas nodig om restaurants en cafés in te mogen.
Lees verder

ACM tikt Google op de vingers
Google moet zich beter houden aan de consumentenregels om misleiding te voorkomen. Die oproep doen de Europese Commissie en de nationale consumentenautoriteiten.
Lees verder

Duitsland zet Nederland op hoogrisicolijst
Het Duitse Robert Koch Instituut (RKI) heeft Nederland op de hoogrisicolijst geplaatst vanwege het grote aantal coronabesmettingen. Dat betekent dat niet-gevaccineerde toeristen tien dagen in quarantaine moeten. De maatregel gaat dinsdag in.
Lees verder

Europese banken mogen binnenkort weer dividend uitkeren
Banken in de Eurozone mogen vanaf oktober weer dividend uitkeren. Dat heeft de Europese Centrale Bank (ECB) bekendgemaakt. Voorwaarde is wel dat de financiële situatie het bij de banken toelaat.
Lees verder