maandag 26 juli 2021

Marcel van der Heijden begint bureau GoodKarma

EMERCE
Marcel van der Heijden begint bureau GoodKarma
Marcel van der Heijden, die in het verleden oprichter en managing director was van A friend of mine, lanceert samen met Allard Warmelink en Orsi Szentes het nieuwe bureau GoodKarma.
Lees verder

Kaseya krijgt universele decryptor in handen na cyberaanval
IT-bedrijf Kaseya, slachtoffer van een grote ransomware-aanval, heeft met behulp van een niet nader genoemde derde partij toch een universele decryptor in handen gekregen, waardoor klanten hun versleutelde bestanden terug kunnen krijgen.
Lees verder

'Google moet consumentenrechten beter naleven'
De Europese Commissie en de nationale consumentenautoriteiten roepen Google op zich te houden aan de consumentenregels om misleiding te voorkomen.
Lees verder

Gebruik tweefactorauthenticatie bij Twitter valt tegen
Slechts 2,3 procent van alle Twitter-gebruikers gebruikt tweefactorauthenticatie (2FA) om het eigen account te beschermen, zo blijkt uit eigen gegevens van het microblog.
Lees verder

Infographic: digibeten op het werk
Twee derde van de werkende Nederlanders stoort zich weleens aan collega's met beperkte computervaardigheden. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1098 Nederlanders in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard.
Lees verder

Daan Dohmen (Luscii): 'Arts bij algoritmes betrekken is noodzaak'
Vanuit de relatieve luwte staat medtechbedrijf Luscii ineens perfect voorgesorteerd. Het speelt tijdens de pandemie een centrale rol in patiëntmonitoring en schaalt in hoog tempo op. "Met AI geven we zorgverleners hun creativiteit terug", stelt oprichter Daan Dohmen.
Lees verder

Zuckerberg: Facebook wordt metaverse
Facebook moet de komende vijf jaar een metaverse worden, een collectief gedeelde virtuele ruimte, zoals  Neal Stephenson deze voor zich zag in zijn sciencefictionroman Snow Crash uit 1992. Tegen The Verge zegt topman Mark Zuckerberg dat mensen niet in kleine lichtgevende rechthoeken moeten leven, waarmee hij smartphones bedoelt. 'Dat is niet echt hoe mensen zijn gemaakt om te communiceren'.
Lees verder

Culi-site 'De Buik' opent editie voor Utrecht
Utrecht is de derde stad waar De Buik zich presenteert aan liefhebbers van uit eten en drinken gaan. Op de nieuwe regio-editie vinden zij een berg recensies, achtergrondverhalen en een lokale agenda.
Lees verder

Brussel overstag: toch ruimere mogelijkheden voor 5G
De Brusselse regering gaat de huidige stralingsnorm toch verhogen tot 14,5 V/m. Daarmee wordt het eindelijk mogelijk om 5G in Brussel uit te rollen.
Lees verder