vrijdag 9 juli 2021

Liveblog Corona | Opnieuw forse stijging besmettingen

Liveblog Corona | Opnieuw forse stijging besmettingen
Het aantal nieuwe coronagevallen stijgt sneller en sneller. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 5475 positieve tests gemeld. Dat is het hoogste aantal sinds 14 mei. Op woensdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meer dan 3600 nieuwe gevallen en de dag ervoor...
Lees verder

Haïtiaanse president vermoord in slaapkamer
In Haïti is president Jovenel Moïse door een groep gewapende mannen doodgeschoten. De mannen waren vermomd als medewerkers van de DEA, de Amerikaanse anti-drugsdienst. De nog onbekende groep mannen drong zijn huis binnen en doodde hem in zijn slaapkamer. De vrouw van de president is zwaargewond...
Lees verder

'Laten we ons niet rijk rekenen'
Sinds het begin van deze pandemie hebben we niet zo'n snelle stijging van het aantal besmettingen gezien als vandaag: bijna 5500. De snelle stijging is niet helemaal onverwacht na de versoepelingen, zegt Annemiek van der Eijk, viroloog aan het Erasmus MC in Rotterdam. Omdat het vooral om jongeren...
Lees verder

Nederland op weg naar code rood?
Nu de coronabesmettingen in rap tempo oplopen, zou Nederland zomaar weer rood kunnen kleuren op de Europese kaart. En dat kan ingrijpende gevolgen hebben voor vakantiegangers.
Lees verder

Bye bye, Binnenhof...
De Tweede Kamer vergaderde afgelopen nacht voor de - voorlopig - laatste keer in de plenaire zaal op het Binnenhof. Het parlement gaat zeker vijf jaar dicht voor een grondige verbouwing.
Lees verder

Troepen VS eerder weg uit Afghanistan
Eind augustus, dan zijn de Amerikaanse troepen weg uit Afghanistan. Dat heeft president Biden bekendgemaakt.
Lees verder

Nog geen directe zorgen over ziekenhuizen
Het aantal coronabesmettingen stijgt flink door. Gisteren werden er bijna 5500 nieuwe positieve tests gemeld, tien keer zoveel als anderhalve week geleden. Het kabinet overweegt nieuwe maatregelen.
Lees verder

Gemeenteraad Rotterdam akkoord met bouw nieuw Feyenoordstadion
De gemeenteraad van Rotterdam is akkoord gegaan met de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord. De raad wil 40 miljoen euro investeren in het plan van de club uit Rotterdam-Zuid.
Lees verder

Jitse Groen: CEO's zijn te onzichtbaar
Just Eat Takeaway CEO Jitse Groen vindt dat veel CEOs totaal onzichtbaar zijn. Zij zouden zich volgens hem meer moeten laten horen in de media en zich moeten mengen in het debat. Dat zegt hij in BNRs Big Five van de Wereldbestormers.
Lees verder

Angst voor code rood: snel boeken in eigen land
De angst dat Nederland op de Europese vakantiekaart binnenkort rood kleurt, zorgt voor een run op vakanties in eigen land.
Lees verder

Helft Nederlandse ondernemers moet coronasteun terugbetalen
De helft van Nederlandse ondernemers die coronasteun hebben ontvangen voor vaste lasten, de TVL, moet deze gedeeltelijk of helemaal terugbetalen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Een groot deel van de 32.000 bedrijven die de TVL ontving, heeft tussen juni en september vorig jaar meer omzet...
Lees verder

Binnenhof korte tijd ontruimd
In Den Haag is het Binnenhof korte tijd ontruimd nadat een man zich had overgoten met benzine, en dreigde zichzelf in brand te steken. De man zou inmiddels zijn schoongespoten en gearresteerd.
Lees verder