maandag 5 juli 2021

Jeff Bezos draagt zijn taken over bij Amazon

EMERCE
Jeff Bezos draagt zijn taken over bij Amazon
Na 27 jaar stopt Jeff Bezos vandaag als CEO van Amazon. Hij draagt het stokje over aan Amazon Web Services-chef Andy Jassy, die ook zal toetreden tot de raad van bestuur van het bedrijf.
Lees verder

Ex-medewerkers Coolblue, ING en reclamemaker starten consultancy
In de praktijk lijken de meeste grote merken op elkaar, ze gedragen zich eender. Een nieuw adviesbureau van topexperts combineert kennis over branding en customer experience voor een nieuwe benadering.
Lees verder

Kiosk voor contactloos bestellen en betalen
Samsung brengt deze maand de Samsung Kiosk op de Nederlandse markt. De alles-in-één oplossing maakt contactloos bestellen en betalen in winkels mogelijk.
Lees verder

Chinese Didi Chuxing uit appwinkels gehaald
De app van het Chinese Didi Chuxing is op last van de Chinese overheid uit de appwinkels van Google en Apple verwijderd, een forse tegenslag voor het bedrijf dat afgelopen woensdag in de VS nog naar de beurs ging.
Lees verder

'Cultuuromslag is nodig voor volgende digitale stap bouwsector'
Het digitalisatietempo in de bouwsector is de laatste jaren afgenomen. Tot 2016 nam de digitalisering in de bouw jarenlang gemiddeld met 10 procent of meer toe. De opkomst van mobiel internet was in die periode essentieel voor de bouw, waar steeds op andere locaties gewerkt wordt. Dit stelt het ING Economisch Bureau in zijn rapport digitalisering in de bouw.
Lees verder

Trumpgetrouwen starten opnieuw conservatieve Twitter
Op Onafhankelijkheidsdag (4 juli) is het nieuwe conservatieve platform GETTR officieel van start gegaan. Het is, anders dan links en rechts is gesuggereerd, niet het nieuwe sociale kanaal van Donald Trump.
Lees verder

Eind 2021 Nederlands satellietinternet Oneweb
Eind vorige week bracht het Britse breedbandbedrijf Oneweb 36 nieuwe satellieten in een baan om de aarde. Die maken tegen eind 2021 internet vanuit de ruimte mogelijk tussen Vlaanderen en de noordpool.
Lees verder

Toegang banken tot NFC technologie kan niet makkelijk worden afgedwongen
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt Apple niet tot de orde te kunnen roepen wat betreft de toegang voor betaalapps tot NFC-technologie. Met deze technologie kunnen consumenten in winkels contactloos betalen.
Lees verder

Cyberafpersers eisen 70 miljoen dollar
De vermeende organisatie achter de grote ransomaanval REvil eist 70 miljoen dollar aan losgeld. Dat schrijft de bende op zijn eigen darkwebsite.
Lees verder