maandag 19 juli 2021

Infographic: de Nederlandse kansspelmarkt

EMERCE
Infographic: de Nederlandse kansspelmarkt
Op 1 oktober 2021 gaat de online kansspelmarkt in Nederland open. Ad Alliance heeft, in samenwerking met Motivaction, een onderzoek uitgevoerd om meer te weten te komen over de Nederlandse kansspelspelers. Wie zijn het, waarom spelen ze mee en hoe kunnen ze worden bereikt?
Lees verder

'Het web is kapot, hoe kunnen we het repareren?'
Het wereldwijde web is kapot. De geestelijke ouders van het web hadden een idealistische insteek, maar die is overwoekerd door commerciële en politieke belangen, en de 'move fast and break stuff'-mentaliteit. Met negatieve gevolgen voor zaken als privacy en autonomie als gevolg. Signalen hierover worden steeds sterker afgegeven door individuele voorvechters en activistische bedrijven. Maar het tij is te keren, menen zij.
Lees verder

Groot lek bij CoronaCheck door testbedrijf
Als gevolg van een groot lek bij een testbedrijf was het voor iedereen mogelijk om valse reis- en toegangsbewijzen in de app CoronaCheck te krijgen. Daarnaast zijn de privégegevens van ruim 60.000 mensen gelekt.
Lees verder

Onderzoek: 'De klok tikt voor fysieke retailers'
Fysieke retailers hebben nog maar twaalf tot achttien maanden de tijd om hun toegevoegde waarde te bewijzen aan winkelend publiek. Dat is nu bezig met een heroriëntatie op hoe er wordt gewinkeld.
Lees verder

Opnieuw record aan DDoS aanvallen eerste halfjaar van 2021
Het aantal DDoS-aanvallen heeft in de eerste helft van 2021 opnieuw een hoogtepunt bereikt. In de eerste helft van 2021 werden er 33 procent meer aanvallen geconstateerd vergeleken met het record uit het eerste half jaar van 2020, zo blijkt uit een nieuw analyse van het Link11 Security Operations Centre (LSOC).
Lees verder

Delftse innovaties brengen Olympisch goud dichterbij
De TU Delft heeft verschillende sportinnovaties ontwikkeld om Nederlandse sporters te helpen tijdens de Olympische Spelen. Zo wordt er in Tokio gefietst op de snelst mogelijke baanfiets, draagt het hele Nederlandse team een Cool Cap ter verkoeling, stuurt een supercomputer de zeilers een gedetailleerde windvoorspelling en krijgen de Paralympische rolstoelbasketbaldames essentiële data over hun trainingsprestaties.
Lees verder

PAY. verder Europa in met Klarna
PAY. breidt zijn Nederlandse samenwerking met Klarna uit tot een waarbij alle eurolanden worden gedekt. Voor de PSP is dat een stap op de geografische uitbreiding van zijn werkterrein.
Lees verder

Bill Gates stopt geld in bedrijf Roy Ozzie
Blues Wireless, een IoT-startup opgericht door voormalig Microsoft-topman Ray Ozzie, heeft 22 miljoen dollar opgehaald bij investeerders, onder wie Bill Gates.
Lees verder

Zoom via overname van 15 miljard in callcenterdiensten
De maker van videosoftware Zoom legt 14,7 miljard dollar, in aandelen, op tafel om de cloudgebaseerde leverancier in callcenterdiensten Five9 van de beurs te halen.
Lees verder