woensdag 14 juli 2021

Hoe je mantelzorgers binnenboord houdt

pw.
Hoe je mantelzorgers binnenboord houdt
Eén op de vier werkenden in Nederland is op de een of andere manier ook mantelzorger. Dus er is veel kans dat er ook een aantal werken in jouw organisatie. Het zijn mensen die zorgen voor hun ouders of schoonouders, hun zieke partners of een kind met een beperking. Wat kun je als werkgever doen om hen binnen boord te houden?
Lees verder

Na de lockdown: werknemers Wibra krijgen hun min-uren niet cadeau [rechtspraak]
De wet zegt dat werknemers die niet werken toch recht hebben op loon, zolang het tenminste niet hun eigen schuld is dat ze niet konden werken. Toch mag winkelketen Wibra zijn werknemers verplichten om hun min-uren uit de lockdown onbetaald in te halen. Hoe zit dat?
Lees verder

Re-integratie bij payroll of detachering: hoe werkt dat?
De Wet arbeidsmarkt in balans heeft veel veranderingen met zich meegebracht in het arbeidsrecht. Ook op het gebied van re-integratie zijn er veranderingen waar je als werkgever rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld als het gaat om payrollwerknemers.
Lees verder

De regels voor een auto en fiets van de zaak
Het vele thuiswerken tijdens de coronacrisis heeft invloed gehad op het zakelijk gebruik van zowel auto als fiets. Hoe ziet de toekomst van de auto of fiets van de zaak eruit? De regelingen voor een auto en fiets van de zaak op een rij.
Lees verder

Hybride werken bij ProRail; bouwen aan organisatie binding
Hybride werken biedt veel kansen. Er zijn ook vragen. Draagt hybride werken bij aan betere teamsamenwerking en betere binding met de organisatie? En hoe gaat dat dan? ProRail is klaar om vanaf september hybride werken in praktijk te brengen en al lerend de combinatie van werken vanuit kantoor en thuis te ontdekken.
Lees verder

3 wijzigingen in het arbeidsrecht waar HR zich nu op moet voorbereiden
Het arbeidsrecht is altijd in beweging en ontwikkelt zich mee met de maatschappij en onze opvattingen over werk. Arbeidsrechtadvocaat Emilie van der Lans zet drie wijzigingen van het arbeidsrecht op een rij.
Lees verder

Fietsen leer je niet uit een boekje
Vous n'apprenez pas à faire du vélo à partir d'un livre. Of Mathieutje van der Poel zijn opa, de gevierde wielrenner Raymond Poulidor, het begreep weten we niet. Hoogstwaarschijnlijk was zijn blik voldoende om de fiets te pakken, schrijft Jacco van den Berg in zijn blog.
Lees verder

Geen hogere WW-premie voor extra overwerk in 2021
Werkgevers waarvan de vaste werknemers meer dan 30 procent overwerk verrichten, hoeven ook in 2021 niet bang te zijn voor een hogere WW-premie. Omdat de voortdurende coronapandemie in sommige branches zorgt voor extra veel overwerk, zijn de regels voor premiedifferentiatie net als vorig jaar deels aangepast.
Lees verder

Voor de rechter: ontslag voor werknemer met drie banen
Een werknemer die naast een fulltime dienstverband ook nog elders een contract voor 32 uur per week heeft en daarna nóg een voltijdsbaan aanneemt, wordt op staande voet ontslagen. Maar dat pikt deze harde werker niet. Het woord is aan de kantonrechter.
Lees verder

5 Sleuteleigenschappen van de hybride werker
Een ijzersterke netwerker en communicator, met kameleontisch aanpassingsvermogen, altijd nieuwsgierig, zelfstartend en behept met een bovenmatig EQ. Dat zou de ideale functieomschrijving kunnen zijn van de hybride werker nu, en in de nabije toekomst. Doe ons gelijk drie dozijn…
Lees verder

Het wordt chaos op de werkvloer. Tijd voor nieuwe spelregels
Stel je een voetbalwedstrijd voor die gespeeld wordt zonder duidelijke spelregels. Je zou dan kijken naar twee teams waarvan er één begint met negen spelers en één doelman terwijl het andere team de wedstrijd begint met veertien spelers waarvan er twee de hele tijd op de doellijn blijven staan. Iedereen vindt dat ondenkbaar voor een voetbalwedstrijd, schrijft Erik Kaptein. Maar hoe is dat binnen jouw organisatie?
Lees verder

De verlofvormen rond zwangerschap en ouderschap: zo zit het
Voor zwangerschap, bevalling en ouderschap bestaan er een aantal verlofvormen voor zowel de zwangere werknemer als haar partner. De laatste jaren zijn er wijzigingen geweest van het verlof voor partners. Daarnaast verandert het ouderschapsverlof vanaf de zomer van 2022. Wat houden de verlofvormen en de aanpassingen ervan in?
Lees verder