Doorgaan naar hoofdcontent

Google berekent internettax door aan adverteerders

EMERCE
Google berekent internettax door aan adverteerders
Google gaat zogenoemde reguleringskosten in rekening brengen voor advertenties in verschillende Europese landen. Het gaat om advertenties van Google of YouTube in Frankrijk, Italiƫ en Spanje.
Lees verder

Bedrijven in Oman moeten contactloze betalingen aanbieden
Fysieke retailers en commerciƫle ondernemingen in het Sultanaat Oman zijn vanaf 1 januari verplicht om cashless betalingen aan te bieden.
Lees verder

Grootste Vlaamse Coolblue winkel komt in Wilrijk
Dit najaar opent Coolblue een nieuwe winkel in het Belgische Wilrijk. Dit wordt meteen de grootste Coolblue winkel van Vlaanderen. Op zo'n 1.500 vierkante meter zullen klanten er meer dan 1.000 producten kunnen uitproberen.
Lees verder

Helft Nederlanders surft met meer dan 100 Mbps
Voor het eerst heeft meer dan de helft van de breedbandaansluitingen in Nederland een aansluiting met een snelheid van meer dan 100 Mbps. Internet via het kabelnetwerk, dat net als glasvezel snelheden tot 1Gbit/s kan bereiken, blijft met een aandeel van 50 procent het meest gebruikt voor snel internet. Dat blijkt uit de nieuwe Telecommonitor van toezichthouder ACM.
Lees verder

Omzet data-uitgever Icecat naar 5,4 miljoen euro
De omzet van het Nederlandse Icecat is in de eerste zes maanden van 2021 met 12,4 procent gestegen tot 5,4 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de orderintake groeide met 17 procent.
Lees verder

Pinterest verliest gebruikers op de thuismarkt
Pinterest kampt met tegenslag: minder Amerikanen maken gebruik van het platform, terwijl de markt wereldwijd met 5 procent is gegroeid. Het elektronische platform ziet een relatie met COVID.
Lees verder

Kwartaalomzet Amazon valt tegen na coronaversoepelingen
De koers van online retailer Amazon daalde zojuist vijf procent na teleurstellende cijfers. Het lijkt erop dat consumenten weer meer zijn gaan kopen bij fysieke winkels na de coronapandemie.
Lees verder

Ziggo verliest flink wat breedbandklanten
VodafoneZiggo verwelkomde afgelopen kwartaal netto 37.000 nieuwe mobiele (postpaid) klanten, maar verliest wederom breedbandklanten, zij het minder dan in het vorige kwartaal. Dat blijkt uit cijfers die moederbedrijf Liberty Global donderdagavond publiceerde.
Lees verder

Online ruim 17 procent meer omzet in juni
De online omzet was in juni 17,3 procent hoger dan in juni 2020. Webwinkelshebben 15 procent meer omgezet. De online omzet van multi-channelers groeide met 20 procent.
Lees verder