dinsdag 13 juli 2021

Gommers: 'Ze gaven de indruk dat we los konden gaan'

Gommers: 'Ze gaven de indruk dat we los konden gaan'
Het kabinet had meer rekening moeten houden met de interpretatie door de Nederlanders. Dit zegt IC-arts en OMT-lid Diederik Gommers. 'Ze gaven de indruk dat we weer helemaal los zouden kunnen gaan, het ging te snel.' Gommers schreef zondag dat het demissionair kabinet excuses moet maken voor het...
Lees verder

Tientallen festivalorganisaties spannen kort geding aan tegen overheid
Ruim dertig organisaties van festivals en evenementen hebben zich aangesloten bij het kort geding dat ID&T aanspant tegen de overheid. Onder meer organisatoren van evenementen Paaspop, Apenkooi, Zwarte Cross, F1 Dutch Grand Prix Zandvoort en DGTL hebben zich aangesloten bij de zaak. Het kort geding...
Lees verder

Ziekenhuizen: Deze week stijging in aantal coronapatiënten
Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) verwacht vanaf deze week een grotere bezetting op de intensive cares en verpleegafdelingen, door het toenemende aantal coronagevallen en door het vaker voorkomen van de Deltavariant van het coronavirus.
Lees verder

Zwembaden laks; houden zich niet aan veiligheidsregels
Ondanks een verbod is gevaarlijk roestvast staal nog steeds aanwezig in zwembaden. Ook nieuw opgeleverde zwembaden blijken regelmatig vol te zitten met rvs op plekken waar het niet is toegestaan. Dat blijkt uit navraag van BNR bij zwembaden, inspecteurs en technici.
Lees verder

'Het loopt helemaal vast bij de test-laboratoria'
Na een rappe stijging van het aantal coronabesmettingen. Is er de laatste twee dagen juist een kleine daling gemeld door het RIVM. Gemiddeld stijgt het aantal besmettingen. Daarom gaan ook de zogeheten risiconiveaus omhoog. Op de nieuwe kaart van Nederland die de overheid dinsdag vaststelt, gaan...
Lees verder

Nederland verliest steeds meer zeggenschap bij Tata Steel
Peter Blauwhoff treedt vandaag terug als president-commissaris van Tata Steel Nederland, hij krijgt geen steun van de Indiase top voor een tweede termijn. Daarmee zet het moederbedrijf de Noord-Hollandse stad die dapper stand hield steeds meer naar zijn hand.
Lees verder

Wat de stijging van besmettingen betekenen voor jouw vakantie
De corona-besmettingen reizen sinds een paar dagen de pan uit, precies op het moment dat de eerste schoolvakanties in Nederland zijn gestart. Een uitermate ongelukkig moment.
Lees verder

Frankrijk voert verplichte gezondheidspas in
Voor een bezoek aan een bar of restaurant in Frankrijk moet met ingang van augustus met een gezondheidspas worden aangetoond dat de drager geen corona heeft. De pas is ook nodig in de trein of in het vliegtuig. Dat kondigde de Franse president Emmanuel Macron aan in een toespraak.
Lees verder

Extra geld voor onderwijs levert nieuwe problemen op
Het onderwijs krijgt van de overheid de beschikking over liefst 8.5 miljard euro om de corona-achterstanden weg te werken. Maar de gulle gift van de overheid brengt het onderwijs juist nóg verder in de problemen. Schoolbesturen willen namelijk vooral extra personeel inzetten.
Lees verder

Biden roept Cubaanse regering op te luisteren naar demonstranten
President Biden heeft gezegd dat de Cubaanse regering moet luisteren naar ontevreden Cubanen die de straat op zijn gegaan. Zij willen een einde maken aan het dictatoriale regime van president Miguel Díaz-Canel. De protesten worden door de Cubaanse ordepolitie met harde hand neergeslagen.
Lees verder

Google krijgt megaboete van Frankrijk
Google heeft van Frankrijk een megaboete van 500 miljoen euro aan de broek gekregen. De boete krijgt het techconcern vanwege de schending van auteursrechten. Volgens de Franse mededingingsautoriteiten heeft Google niet voldaan aan een bevel om een deal te sluiten met Franse mediabedrijven over het...
Lees verder

Reproductiegetal coronavirus stijgt naar 2,17
Het reproductiegetal van het coronavirus is gestegen naar 2,17. Dat is het hoogste niveau sinds 24 februari 2020. Het cijfer, dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt, stond afgelopen vrijdag nog op 1,37.
Lees verder