donderdag 8 juli 2021

‘Datingsites en -apps zijn duur en de kans op succes klein’

EMERCE
'Datingsites en -apps zijn duur en de kans op succes klein'
De kans om de ware te vinden via een datingsite of -app is klein. Bovendien zijn de platforms soms duur en zijn ze lang niet altijd duidelijk over wat ze precies kosten. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
Lees verder

SoftBank koopt licentie handelsmerk Yahoo
Investeerder SoftBank telt 1,6 miljard dollar neer voor een eeuwigdurende licentie om het merk Yahoo te gebruiken.
Lees verder

Rathenau Instituut luidt noodklok over schadelijk en immoreel gedrag online
Burgers zijn onvoldoende beschermd tegen schadelijk en immoreel gedrag op het internet, zoals online haat of informatiemanipulatie. Daarom is een actieve overheid nodig, die ingrijpt in de mechanismen die dit soort gedrag op het internet faciliteren. Dat stelt het Rathenau Instituut.
Lees verder

Carrefour installeert 400 automatische pakketkluizen
Samen met Pickup, een dochteronderneming van de La Poste-groep, gaat supermarkt Carrefour meer dan 400 automatische kluisjes voor het ophalen van pakketten in heel Frankrijk uitrollen. Klanten vinden deze afhaalpunten vanaf september in drie Carrefour-formules.
Lees verder

Onaftapbare quantum cryptografie stap dichterbij
Ingenieurs van QuTech (samenwerking tussen de TU Delft en TNO) hebben naar eigen zeggen een vorm van onaftapbare communicatie ontwikkeld, die voor meerdere gebruikers in kosten schaalbaar is. Een opmerkelijk neveneffect is dat de onaftapbare communicatie, over dezelfde glasvezelverbinding naast het conventionele internetverkeer plaats kan vinden.
Lees verder

Azerion koopt de Zweedse advertentiespecialist Strossle
Gamebedrijf Azerion neemt Strossle International AB over, een media-techbedrijf uit Stockhol,. Deze overname is bedoeld om Azerions positie in Scandinavië en Centraal- en Oost-Europese landen (CEE) verder te versterken.
Lees verder

Donald Trump wil Twitter en Facebook aanklagen
Oud-president Trump wil de CEO's van Twitter en Facebook aanklagen omdat zijn accounts zijn opgeschort of voor onbepaalde tijd zijn geblokkeerd.
Lees verder

Amsterdammer aangehouden in groot phishingonderzoek
Een 30-jarige Amsterdammer is door de politie aangehouden op verdenking van phishing. De man heeft tientallen slachtoffers opgelicht voor in totaal meer dan 4 ton.
Lees verder

'Internet in Nederland steeds duurder'
Internet in Nederland is duur in vergelijking met andere Europese landen en het wordt steeds duurder. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond en het Belgische Test Aankoop.
Lees verder