dinsdag 13 juli 2021

‘Consument wil online blijven winkelen’

EMERCE
'Consument wil online blijven winkelen'
Ondanks de versoepelingen van de pandemiemaatregelen staat online shopping op het punt de fysieke winkelstraat te passeren qua wereldwijde bestedingen. Dat stelt het Future Shopper 2021 rapport, een onderzoek onder bijna 30.000 consumenten uit 17 verschillende markten.
Lees verder

T-Mobile legt glasvezel aan voor 28.000 huishoudens in Haarlem
T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber gaan internet via glasvezel aanbieden aan circa 28.000 huishoudens in Haarlem. Het startsein voor de aanleg in het zuidoostelijke deel van Haarlem werd maandag gegeven door Michel Rog, wethouder van Financiën, Sport en Openbare ruimte, Johan van den Branden, directeur Network Design T-Mobile, en Michael Griffioen, CEO van Open Dutch Fiber.
Lees verder

Jumbo breidt bezorgcapaciteit verder uit
Jumbo Supermarkten heeft in Maastricht alweer haar twaalfde thuisbezorghub geopend. Vanuit deze nieuwe distributielocatie nabij Maastricht-Airport zullen online bestelde boodschappen via jumbo.com en de Jumbo app rechtstreeks bezorgd worden bij klanten in heel Limburg.
Lees verder

Bringly stelt duurzaam Same Day Delivery netwerk in België open voor nieuwe klanten
Bringly, het duurzame verzendnetwerk voor retailers, stelt haar Same-Day verzendnetwerk nu ook open voor nieuwe klanten.
Lees verder

Hopin doet overname voor eventmarketing
Het Engelse eventsplatform Hopin breidt zijn portfolio uit met een eventmarketing. Daartoe neemt het Attendify over.
Lees verder

Internetknooppunt AMS-IX breidt uit naar Zuid-Holland
AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), een van de belangrijkste internetknooppunten ter wereld, breidt uit naar Zuid-Holland. Tot nu toe is AMS-IX in Nederland enkel gevestigd in datacenters in en rond Amsterdam. Vanaf oktober hebben ook bedrijven ook via datacenters van Smartdc in Rotterdam en van Greenhouse Datacenters in Naaldwijk de snelst mogelijke toegang tot internationale datanetwerken.
Lees verder

Europa stelt plannen voor 'internetbelasting' even uit
De Europese Unie wacht met zijn belastingplannen voor techbedrijven tot na een bijeenkomst van de G20 over het belasten van multinationals.
Lees verder

Française wordt CEO Instacart
Française  Fiji Simo verlaat Facebook en wordt per augustus de nieuwe CEO van het Amerikaanse bezorgbedrijf Instacart. Zij maakte al deel uit van de raad van bestuur.
Lees verder

'Kaseya negeerde signalen'
De ransomware-aanval op Kaseya was mogelijk te vermijden geweest. Bloomberg citeert diverse oud-werknemers die leidinggevenden tussen 2017 en 2020 meerdere keren hebben gewaarschuwd voor kritieke beveiligingsfouten in de producten van Kaseya. Uit frustratie zijn meerdere werknemers vertrokken.
Lees verder