zaterdag 19 juni 2021

Zes mogelijke coalitiepartners samen bij Hamer

Zes mogelijke coalitiepartners samen bij Hamer
Informateur Mariëtte Hamer ontvangt vandaag voor het eerst de fractieleiders van de zes partijen die mogelijk deel gaan uitmaken van de nieuwe coalitie tegelijk.
Lees verder

Handhavers krijgen het lastig na versoepelingen
Het demissionair kabinet komt vanavond met een hele trits aan versoepelingen: de mondkapjesplicht verdwijnt voor een deel, je mag weer acht mensen uitnodigen thuis én cafés mogen tot middernacht open blijven. Maar wat betekenen de versoepelingen voor de handhavers?
Lees verder

Run op Groeifonds
Nederland heeft voor 34 miljard aan plannen ingediend voor het Wopke-Wiebes-groeifonds, terwijl er nog 'maar' 16 miljard in de kas zit. De plannen gaan van landbouw, tot zorg en infrastructuur voor waterstof, blijkt uit een analyse van strategiekantoor It's Public.
Lees verder

Iran kiest waarschijnlijk aartsconservatieve president
Iran dreigt een nog conservatievere koers te gaan varen. En dat heeft gevolgen voor de atoomdeal en het openstellen van Iran naar het buitenland, maar ook voor het te boven komen van de sancties die onder president Trump zijn ingesteld.
Lees verder

Boeing 737 MAX 10 bijna klaar voor rentree
Goed nieuws voor Boeing. De grootste Boeing 737 MAX, de 737 MAX 10, maakt vandaag voor het eerst een testvlucht. Alle 737 MAX vliegtuigen werden twee jaar geleden aan de grond gezet vanwege twee heftige crashes.
Lees verder

Wouter Bos hint op fusie GroenLinks-PvdA
Als GroenLinks en de PvdA elkaar tijdens de formatie blijven vasthouden, kunnen ze daarna ook samen verder. Dat zegt oud-PvdA-leider en oud-informateur Wouter Bos in BNR Zakendoen.
Lees verder

Rechter: AstraZeneca hoeft voorlopig minder vaccins te leveren dan EU eist
AstraZeneca hoeft van de rechter voorlopig veel minder vaccins te leveren dan de Europese Unie eist. Volgens de Brusselse rechter, die uitspraak deed in de zaak, moet de farmaceut voor 27 september in totaal 50 miljoen doses van hun coronavaccin leveren.
Lees verder

Blok: run op Groeifonds is goed teken
Het is volgens demissionair minister Stef Blok van Economische Zaken een goed teken dat er voor zo'n 34 miljard euro aan voorstellen is ingediend voor de tweede ronde van het Nationaal Groeifonds. De voorstellen gaan onder andere over kringlooplandbouw, infrastructuur voor waterstof en zorg.
Lees verder

Persconferentie over versoepelingen
Het kabinet houdt vanavond om 19.00 uur een persconferentie over mogelijke versoepelingen. Waarschijnlijk zullen demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge bekendmaken dat de mondkapjesplicht wordt afgeschaft als er 1,5 meter afstand kan worden gehouden, en dat het advies om thuis te...
Lees verder

'NAVO ziet China als bedreiging'
De NAVO had tot nu toe twee officiële tegenstanders: Rusland en klimaatverandering. Daar is deze week China als bedreiging prominent aan toegevoegd. Maar zijn de linies gesloten? Diplomatiek expert Robert van de Roer legde zijn oor te luisteren achter de schermen.
Lees verder

Ultraconservatieve rechter wint Iraanse presidentsverkiezingen
De ultraconservatieve rechter Ebrahim Raisi heeft in Iran zoals verwacht de presidentsverkiezingen gewonnen. Dat meldt het ANP. Raisi heeft zeker 17,8 van de 28,6 miljoen uitgebrachte stemmen gekregen. Dat is meer dan 60 procent van de stemmen. Ongeveer de helft van de stemgerechtigden heeft...
Lees verder

Verstappen pakt pole voor GP Frankrijk
Max Verstappen heeft voor de tweede keer dit seizoen poleposition gepakt in de Formule 1. De Nederlandse coureur was de snelste in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Frankrijk. Verstappen, de leider in het WK-klassement, klokte op Circuit Paul Ricard een ronde van 1.29,990.
Lees verder