zaterdag 26 juni 2021

Zeker 1 miljoen Franse slachtoffers van datalekken

EMERCE
Zeker 1 miljoen Franse slachtoffers van datalekken
Pôle emploi, Volkswagen , EA en Decathlon. De lijst van Franse organisaties die het slachtoffer zijn van een datalek groeit elke dag. In anderhalf jaar tijd is het aantal datalekken in Frankrijk gestegen van 4,5 per dag naar 7, blijkt uit de Data Breach Barometer.
Lees verder

Engeland start onderzoek naar reviews bij Google en Amazon
De Britse toezichthouder Markt & Mededinging, de CMA, is een formeel onderzoek begonnen naar Amazon en Google. De waakhond vermoedt dat de techbedrijven niet voldoende stappen ondernemen om neprecensies, die consumenten misleiden, tegen te gaan.
Lees verder

Oprichters crypto-investeringsplatform Africrypt sluizen bitcoins weg
De twee oprichters van het Zuid-Afrikaanse crypto-investeringsplatform Africrypt zouden 69.000 bitcoins van klanten hebben verduisterd. Het gaat om een bedrag van 1,9 miljard euro.
Lees verder

LG lanceert eigen webwinkel
LG Electronics (LG) lanceert de LG-webshop. Hiermee geeft het Zuid Koreaanse bedrijf consumenten de mogelijkheid om de producten van LG rechtstreeks via de eigen website aan te schaffen.
Lees verder

Kritische FTC leidt onderzoek overname MGM door Amazon
De Amerikaanse Federal Trade Commission - niet het Ministerie van Justitie - zal naar verwachting het onderzoek leiden naar de voorgestelde overname van MGM Studios door Amazon voor 8,5 miljard dollar.
Lees verder

Verkoop Marktplaats.nl aan Noors Adevinta afgerond
eBay heeft de verkoop aan Adevinta van zijn Classfieds-tak, waar onder andere Marktplaats.nl toe behoort, afgerond.
Lees verder

Britse mobiele aanbieder voert als eerste Europese roamingkosten in
Inwoners van het VK gaan voor het eerst iets merken van de Brexit als ze hun mobiele telefoon in Europa willen gebruiken. Mobiele operator EE zal nieuwe Britse klanten vanaf januari extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van mobiele data in Europa.
Lees verder

Infographic: beter thuiswerken dankzij glasvezel
Vijf op de tien Nederlanders met een internetverbinding via glasvezel kunnen veel beter thuiswerken en/of hebben minder frustraties over hun internet sinds ze een glasvezelverbinding hebben. Dat blijkt uit een enquête die onderzoeksbureau Kien in opdracht van KPN heeft gehouden ter gelegenheid van de 3 miljoenste glasvezelaansluiting die het bedrijf afgelopen week heeft aangelegd.
Lees verder

Thomas de Vrij (Hymn): 'Er is behoefte aan een online theater'
Sinds corona zijn virtuele concerten gemeengoed geworden. Het Nederlandse Hymn wil het fenomeen echter naar een hoger niveau tillen. Met internationale ambities. "Er is ruimte is voor nieuwe virtuele kunstvormen", aldus medeoprichter Thomas de Vrij.
Lees verder