dinsdag 1 juni 2021

Zeeman gaat ook tweedehands kleding verkopen

Zeeman gaat ook tweedehands kleding verkopen
Kledingketen Zeeman start per 1 juni met RESALE, de inzameling en verkoop van tweedehands baby-, kinder- en dameskleding van verschillende merken. 'We doen dit echt lokaal, met name jongeren zijn erg geïnteresseerd', zegt CEO Erik-Jan Mares van Zeeman tegen BNR.
Lees verder

'Helmplicht snorfiets enorme barrière voor gebruik deelscooter'
De vrijdag aangekondigde helmplicht voor snorfietsen heeft grote gevolgen voor aanbieders van deelscooters. GO Sharing-directeur Raymon Pouwels vreest dat het gebruik van de voertuigen sterk zal teruglopen door de nieuwe regelgeving.
Lees verder

Sywert van Lienden cashte 9 miljoen euro met mondkapjesdeal
Een nieuw hoofdstuk in de Sywert van Lienden-saga. Follow the Money heeft namelijk achterhaald hoeveel hij heeft overgehouden aan zijn mondkapjesdeal met de overheid. En dat is ruim negen miljoen euro. Journalist Jan-Hein Strop van Follow the Money is verbaasd over de reactie van Van Lienden's...
Lees verder

Scholen weer open, gemengde gevoelens onder docenten
Uitslapen is er niet meer bij en datzelfde geldt voor het half aangekleed volgen van lessen vanachter de laptop. Tot de zomervakantie moeten middelbare scholieren als vanouds weer naar school. Demissionair minister Arie Slob peilde de stemming op het IJburg College in Amsterdam. BNRs Jigal Krant...
Lees verder

Geen massale EK-kijkfeesten in horeca
Een tegenvaller voor de horeca: het kabinet blijft bij het verbod op televisies en grote schermen op terrassen en in kroegen. Gisteravond was er overleg tussen de burgemeesters en het kabinet. Demissionair minister Grapperhaus was duidelijk: het gaat niet gebeuren.
Lees verder

Mkb met hoge schulden kan overheidslening innen
Kleine en middelgrote bedrijven die door de coronacrisis hoge schulden hebben, kunnen vanaf vandaag onder voorwaarden aanspraak maken op leningen van maximaal 100.000 euro van de overheid. Het kabinet stelt daar in totaal 200 miljoen euro voor beschikbaar.
Lees verder

'Gratis PCR-test toeristen ruimschoots terugverdiend'
Een gratis PCR-test is niet alleen fijn voor de toerist die Nederland in- en uitgaat, maar ook voor de schatkist. Elke test die Nederland zou vergoeden aan een toerist, wordt ruimschoots terugverdiend door het geld dat die toerist hier uitgeeft. Dat blijkt uit een eerste kosten-batenanalyse van...
Lees verder

EU steggelt over verplichte openbaring belastingafdracht multinationals
Het Europees Parlement en de EU-lidstaten onderhandelen over nieuwe Europese regels die multinationals verplichten de betaalde belastingen in elke lidstaat openbaar te maken. Dit noem je 'country-by-country reporting'.
Lees verder

Dit is de nieuw Hema-CEO Saskia Egas Reparaz
Saskia Egas Reparaz begint vandaag als de nieuwe CEO van Hema. Ze heeft een flinke klus voor de boeg, want begin deze maand kwam de winkelketen met dieprode cijfers. Vorig jaar had de winkelketen namelijk een verlies geleden van liefst 215 miljoen euro.
Lees verder

Invest-NL keerde nog maar 28 miljoen uit
Investeringsfonds Invest-NL heeft in 2020 zon 28 miljoen euro geïnvesteerd in bedrijven die zich richten op de energietransitie en de circulaire economie. En dat terwijl er 1,7 miljard beschikbaar was.
Lees verder

Virtuele handelsmissie naar Zuid-Afrika
Eind juni organiseert de Rijksdienst voor Ondernemen een virtuele handelsmissie naar Zuid-Afrika. Hierbij wordt samengewerkt met VNO-NCW, MKB Nederland en partners in Zuid-Afrika. Sebastiaan Messerschmidt, consul-generaal in Zuid-Afrika, is betrokken bij de organisatie.
Lees verder

CDA niet enthousiast over kabinet met links
CDA-leider Wopke Hoekstra wordt niet warm van een kabinet met GroenLinks en de PvdA. Hij sprak vanmiddag zijn twijfels uit, na een gesprek bij informateur Mariette Hamer. Hij was daar samen met D66-leider Sigrid Kaag. Die twee lijken het nog niet eens over een nieuw te vormen kabinet.
Lees verder