dinsdag 29 juni 2021

Wilde staking bij Amazon Duitsland

EMERCE
Wilde staking bij Amazon Duitsland
Werknemers van Amazon in Bad Hersfeld hebben een wilde staking aangekondigd. Hoewel Amazon een loonsverhoging heeft beloofd, wordt dit pas in het najaar van 2022 verwacht. Werknemers in Bad Hersfeld vinden dat te lang duren.
Lees verder

Uber voor Nederlandse rechter
FNV en taxiplatform Uber staan vanochtend tegenover elkaar in de rechtbank. Volgens de vakbond deugt de constructie die het bedrijf gebruikt niet en verdienen de meeste chauffeurs minder dan het minimumloon.
Lees verder

Eerste Windows 11 beschikbaar voor ontwikkelaars
Microsoft heeft maandag de eerste officiële Windows 11 Insider Preview uitgebracht. Met deze bèta kunnen ontwikkelaars en andere gebruikers de systeemsoftware uitproberen.
Lees verder

Team5pm opent nieuwe tak, focus op YouTube- advertising
YouTube-bureau Team5pm richt een nieuwe tak van het bedrijf op dat zich louter toelegt op reclamecampagnes op de videosite.
Lees verder

Afterpay past beveiliging aan na vingertik Consumentenbond
Afterpay zegt de beveiliging van zijn betaaldienst te hebben aangepast, maar de Consumentenbond blijft een oogje in het zeil houden.
Lees verder

EU en VK sluit deal vrij verkeer persoonsgegevens
Digitaal verkeer met persoonlijke gegevens van inwoners van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk mag ongeremd heen en weer over de Noordzee. De twee overheden sloten daarover een akkoord.
Lees verder

Amac neemt retail-activiteiten Apple-reseller Xando over
Apple Premium Reseller Amac neemt de drie winkels van collega Xando over. Ook de consumentenwebsite komt in handen van Amac.
Lees verder

5G hologram op Mobile World Congress
Mobile World Capital Barcelona heeft samen met Vodafone en Newtonlab Space op het Mobile World Congress het 5G Hologram gelanceerd, een project dat de potentie van holografische technologie en 5G moet aantonen.
Lees verder

Investeerder Peak opent kantoor in Berlijn
De Nederlandse venturecapitalist Peak opent zijn eerste buitenlandse kantoor: in Berlijn. Dat is onderdeel van de bredere focus van het vierde fonds, dat twee jaar geleden werd geopend.
Lees verder