donderdag 3 juni 2021

Webinar Kansen in de voedselketen in Hongkong

Webinar Kansen in de voedselketen in Hongkong

Wilt u uw kansen verkennen in Hongkong op het gebied van de restverwerking van voedsel en organisch afval? Het consulaat-generaal in Hongkong organiseert op 17 juni een webinar over dit onderwerp en u kunt zich hier nu voor inschrijven.

De focus van dit webinar ligt op het bekijken en herwaarderen van reststromen in de voedselketen om voedselverspilling te voorkomen.

Lees verder

TVL Q1 Grote ondernemingen: deadline aanvraagtermijn nadert

Grote ondernemingen die aanspraak willen maken op de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q1 2021, moeten uiterlijk 10 juni, 17:00 uur de aanvraag doen. Wie daarna aanvraagt, krijgt een afwijzing.

Lees verder

Kennisbijeenkomst Transitie-aanpakken voor een circulaire maakindustrie

Welke modellen en aanpakken voor transitie (overgang) naar circulair zijn de laatste jaren ontwikkeld? En hoe kunt u deze toepassen in de praktijk van de maakindustrie? Op vrijdag 25 juni van 10:00 tot 12:00 uur organiseert het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie hierover een kennisbijeenkomst.

In deze bijeenkomst staan de sectoren ICT hardware en machinebouw centraal.

Programma

Tijdens de bijeenkomenst komen 6 transitie-aanpakken aan bod, toegepast op een praktijksituatie in de maaksector.

Lees verder

Webinar Zoeken naar octrooien (databank Espacenet)

Een databank waarin (bijna) alle uitvindingen van de afgelopen 200 jaar staan. Van een apparaat uit 1827 om rum te maken uit rietsuiker tot beschermingsmiddelen tegen het COVID-19-virus: ze staan allemaal in octrooidatabank Espacenet. Tijdens het webinar 'Zoeken naar octrooien' van Octrooicentrum Nederland nemen wij u mee op zoektocht door Espacenet.

Lees verder

Webinar Zoekresultaten Espacenet (beter) begrijpen

Octrooidatabank Espacenet bevat een schat aan octrooipublicaties. Maar er komt wel wat handigheid bij kijken om gericht te zoeken in 120 miljoen octrooipublicaties. En vooral om de uitkomsten van die zoektocht te interpreteren. Tijdens het webinar 'Zoekresultaten Espacenet (beter) begrijpen' laten we zien welke informatie u nog meer uit uw zoekresultaten kunt halen.

Bijvoorbeeld wat de status van een octrooipublicatie is en hoe u eenvoudig octrooipublicaties over een vergelijkbaar onderwerp kunt vinden.

Lees verder