woensdag 30 juni 2021

Vrijgeven 06-nummers in 2020 leidt tot minder tekort

EMERCE
Vrijgeven 06-nummers in 2020 leidt tot minder tekort
Het uitgiftepercentage voor 06-nummers is nog steeds hoog. In 2019 heeft de ACM daarom 06-nummers teruggehaald die niet binnen een jaar na toekenning in gebruik waren genomen. De nummers komen na een 'afkoelperiode' opnieuw beschikbaar voor uitgifte.
Lees verder

Influencer marketingbureau Storyboard haalt groeikapitaal op
Het Amsterdamse influencer marketingbureau Storyboard haalt groeikapitaal op voor verdere expansie. FNE Investments, het investeringsfonds van Thijs Boon, oprichter VICE Benelux, voorziet Storyboard van een kapitaalinjectie. Het bedrag is niet bekend gemaakt.
Lees verder

MWC2021: Starlink rekent op half miljoen gebruikers
Satellietnetwerk Starlink rekent op een half miljoen gebruikers binnen twaalf maanden. Dat vertelde Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, zojuist op het Mobile World Congress in Barcelona.
Lees verder

Domeinnaammarkt blijft groeien door corona
Bijna geruisloos passeerde het aantal .nl-domeinnamen in mei de 6,2 miljoen, meldt domeinbeheerder SIDN. Begin 2020 stond de teller nog op 5,9 miljoen. Die groei lijkt op het eerste gezicht niet heel indrukwekkend, maar binnen de .nl-zone worden jaarlijks ruim 800.000 domeinnamen weer opgeheven. Om een groei van 150.000 domeinnamen per jaar te bewerkstelligen zijn dus een miljoen nieuwe registraties nodig.
Lees verder

Online omzet in mei 16 procent hoger
De online omzet was in mei 16 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 16,1 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet normaal gesproken een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 15,9 procent.
Lees verder

Tweede datacenter Microsoft in Middenmeer kan er komen
Het tweede datacenter van Microsoft bij Middenmeer kan er alsnog komen door een wijziging van het bestemmingsplan. Daarbij wordt agrarisch gebied aangewezen als industrieel gebied.
Lees verder

Evoworks uit Arnhem sluit zich aan bij Happy Horizon
Happy Horizon uit Eindhoven breidt wederom verder uit en sluit e-commerce marketing-specialist Evoworks uit Arnhem aan. De Happy Horizon groep groeit hiermee naar zo'n 400 digital marketing talenten in diverse branches en marketing disciplines.
Lees verder

Kwart meer uitgaven aan mobiele apps: 65 miljard dollar
TikTok genereerde in de eerste helft van 2021 920 miljoen dollar omzet en de groei daarin versnelt alleen maar. Nieuwe cijfers van onderzoeker Sensor Tower laten zien dat consumenten afgelopen zes maanden voor 65 miljard dollar uitgaven aan apps.
Lees verder

NLO brengt standaard uit voor metingen podcasts
Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO) rapporteert vanaf nu maandelijks de downloads van podcasts en andere audio on demand. De nieuwe standaard is toegankelijk voor de gehele markt.
Lees verder