maandag 28 juni 2021

Vitaliteitsbeleid opzetten? ‘De grootste investering is een goed gesprek’

pw.
Vitaliteitsbeleid opzetten? 'De grootste investering is een goed gesprek'
Natuurlijk, we weten het allemaal wel: als je lekker in je vel zit, functioneer je beter. Maar waar begin je als werkgever en – net zo relevant – waar eindig je om de vitaliteit van medewerkers te verbeteren? Wat kost dat en wat levert het op, zijn eveneens vragen waar elke HR-professional mee worstelt. De belangrijkste investering is relatief goedkoop: een goed gesprek.
Lees verder

Terug naar kantoor: de grote aanwezigheidsshow begint
Lange dagen op kantoor leiden niet tot een hogere productiviteit. Maar waarom is er een enorme drang om toch naar kantoor te gaan en in de picture te blijven? Uit het oog, uit het hart. En wat kunnen we daar volgens trainer en adviseur Jan Jacob de Groot aan doen?
Lees verder

Hoe bouw je een optimale hybride organisatie?
Werken op afstand, werken bij elkaar, thuiswerken, in verzamelgebouwen, vanuit de auto, in hubs, spokes, co-locaties… Werken kan overal en altijd. Wie dat aanbiedt, verstevigt zijn imago als moderne werkgever. McKinsey onderzocht hoe je zo'n organisatie goed opbouwt.
Lees verder

Hebzucht
Columnist Willem de Lange verbaast zich niet over de hebzucht van Sywert van Lienden en zijn vriendjes. Wel over hun naïviteit.
Lees verder

Voor de rechter: concurrentie- en relatiebeding in contract bepaalde tijd vereist maatwerk
Een recruiter tekent een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met een concurrentie- en relatiebeding. Wanneer zijn werkgever zijn contract niet verlengt, accepteert hij een baan bij een van diens klanten. Zijn voormalige baas wil hem aan het concurrentiebeding houden.
Lees verder

Hoe dragen de SDG's bij aan duurzaam werkgeverschap en succes?
Een werkgever die begrijpt dat vitale en bevlogen medewerkers bijdragen aan het succes van de organisatie, investeert in het welzijn van medewerkers. Dat betekent dat de medewerkers gedurende hun loopbaan actief worden geholpen om optimaal te functioneren voor de organisatie. Dat schrijven Jolanda van der Steen en Cynthia Noordoven in deze blog.
Lees verder

Bedrijfseconomisch ontslag? Vergeet de NOW niet
Het kan voorkomen dat je een werknemer moet ontslaan om bedrijfseconomische redenen, zeker nu in coronatijd. Maar hoe zit dat? Het bedrijfseconomisch ontslag moet voldoen aan vaste eisen en daarnaast kan ook de NOW-regeling van invloed zijn. Een simpel telefoontje kan daarbij veel geld schelen.
Lees verder

Hoe help je medewerkers weer wennen aan kantoor? [5 tips]
Al sinds vorig jaar zijn we in de ban van het coronavirus. Van besmetting, tot thuiswerken en nu de vaccinatie. Het einde lijkt in zicht. We krijgen meer en meer ons leven terug. Ook op de werkvloer gaan we uiteindelijk weer terug naar hoe het was; werken op kantoor. Armanda Kusse deelt 5 tips.
Lees verder

Recht op onbereikbaarheid ver te zoeken voor werkende met niet-kantoorbaan
Negen op de tien (89,8%) mensen met een niet-kantoorbaan zeggen dat hun werkgever of manager weleens contact opneemt buiten werktijden. Dit geldt voor onder andere werknemers in de horeca, retail of gezondheidszorg.
Lees verder

Rechtvaardigheid is goed voor de gezondheid
Als medewerkers het gevoel hebben dat ze rechtvaardig worden behandeld, zijn ze gezonder en presteren ze beter, schrijft Tijdschrift voor HRM. Dat blijkt uit onderzoek van de Tilburg University.
Lees verder

11 argumenten vóór terugkeer naar kantoor!
Vanaf maandag 28 juni kunnen we weer naar de zaak. Toch is thuiswerken bij veel bedrijven een blijvertje, omdat het veel voordelen biedt. Maar werken op kantoor heeft ook een aantal voordelen. Marcelo Calbucci wisselde jarenlang thuiswerken af met de zaak. Hij gaat liever terug naar kantoor en daar geeft hij maar liefst 11 argumenten voor.
Lees verder

Speelruimte creëren voor hybride werken
Hybride werken nieuw? Nee joh, al sinds de jaren negentig wordt er hybride gewerkt. Alleen noemden we het toen 'Het Nieuwe Werken'. Wat we daarvan geleerd hebben? Dat vertellen Marijne Vos en Ben Kuiken in hun blog.
Lees verder