woensdag 16 juni 2021

Van Huffelen: Memo achtergehouden voor reconstructie

Van Huffelen: Memo achtergehouden voor reconstructie
Den Haag is wederom in rep en roer vanwege de toeslagenaffaire. Een brief van staatssecretaris van Financiën Alexandra van Huffelen met daarin bericht over het achterhouden van informatie doet stof opwaaien. Politiek verslaggever Sophie van Leeuwen en PvdA-Kamerlid Henk Nijboer praten hierover met...
Lees verder

'Vaccinatiepaspoort kent grote privacyrisico's'
Het digitale vaccinatiepaspoort waar momenteel aan wordt gewerkt, zorgt voor grote privacyrisicos. Onder meer door tijdsdruk en politieke druk zijn de persoonsgegevens die in het paspoort worden verwerkt mogelijk niet goed beveiligd. Dat zeggen privacydeskundigen en de stichting Privacy First tegen...
Lees verder

Topontmoeting Biden en Poetin beoogt stabilisatie
Voor het eerst sinds zijn aantreden in januari staat de Amerikaanse president Biden vandaag oog in oog met Vladimir Poetin. Beide presidenten spreken elkaar in Genève waar ze het onder meer over cyberveiligheid en nucleaire veiligheid hebben. En dat terwijl Rusland en Amerika natuurlijk permanent...
Lees verder

Eneco vervroegt realiseren klimaatambities
Eneco wil de klimaatkoning onder de energiebedrijven worden. Gisteren werd bekend dat Eneco voor 2035 al zijn grote gasgestookte centrales te willen sluiten of ombouwen om straks volledig klimaatneutraal te kunnen opereren. Daarmee wordt de bestaande ambitie vervroegd met vijftien jaar.
Lees verder

Sterk debuut nieuwe Europese obligatie
Het coronaherstelfonds is dinsdag van start gegaan. De vijf banken die dinsdag namens de Europese Commissie de eerste Next Generation EU-obligatie met een looptijd van tien jaar in de markt mochten zetten, hebben 20 miljard opgehaald. Dat is twee keer zoveel als analisten hadden verwacht.
Lees verder

'Familiebedrijven zijn hoeksteen van de economie'
Ondernemers en deskundigen schuiven vandaag aan in de Tweede Kamer om te spreken over het belang van familiebedrijven voor de Nederlandse economie. 'Er werken 2,5 miljoen Nederlanders bij 280.000 familiebedrijven', zegt Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland.
Lees verder

Stadsvervoerders: grote investeringen nodig vanwege woningbouw
Er moet minstens tien miljard euro worden geïnvesteerd in het lightrailnetwerk in de Randstad. Dat zeggen de directeuren van grote vervoersbedrijven GVB, RET en HTM in een gezamenlijke oproep aan een nieuw kabinet.
Lees verder

Fed besluit over coronasteunpakketten
De Amerikaanse Fed vergadert voor de tweede dag op rij over de rente. Aan het einde van de dag wordt besloten of deze weer omhoog kan en of de coronasteunmaatregelen worden afgebouwd.
Lees verder

ANWB levert elektriciteit voor kostprijs
Vanaf vandaag kan je bij de ANWB ook terecht voor groene energie. De verkeersorganisatie gaat experimenteren met het leveren van stroom aan huishoudens tegen de kostprijs.
Lees verder

Kabinet overweegt eerder afschaffen mondkapjesplicht
Het kabinet overweegt om de mondkapjesplicht eerder af te schaffen. Mogelijk zelfs al vanaf volgende week zaterdag. Komende vrijdag moet de knoop definitief doorgehakt worden, zegt demissionair minister De Jonge.
Lees verder

Blok: 'Nederland bij besten van de klas'
Het laatste Oeso-rapport is best positief voor de Nederlandse economie. Toch is een van de conclusies dat onze arbeidsmarkt en woningmarkt stevig op de schop moeten. 'We horen bij de besten van de klas volgens de Oeso, maar we moeten blijven presteren', zegt Stef Blok, demissionair minister van...
Lees verder

Woningcorporaties voeren bouw van huizen in vrije huursector op
Woningcorporaties bouwen de komende jaren duizenden middeldure huurwoningen in de vrije sector. Ze springen daarmee in het gat dat marktpartijen laten vallen. Volgens de corporaties bouwen zij onvoldoende om het nijpende tekort aan betaalbare huizen op te lossen.
Lees verder