woensdag 9 juni 2021

"Niemand is het eens met kinderarbeid"

"Niemand is het eens met kinderarbeid"

Wie is er niet dol op? Op chocoladerepen, bonbons of chocopasta? Maar helaas komt in West-Afrika nog steeds veel kinderarbeid voor, als gevolg van armoede onder de cacaoboeren. Met steun uit het Fonds Bestrijding Kinderarbeid onderzoekt het bedrijf Export Trading Group (ETG) samen met Oxfam Novib hoe ze het inkomen van Ivoriaanse cacaoboeren kunnen verhogen, en daarmee kinderarbeid kunnen terugdringen.

Lees verder

Kansenwebinar over verduurzaming chemische sector Japan

Bent u actief in de chemische sector? En wilt u graag zakendoen met Japan? Doe dan mee aan dit webinar op 29 juni. U hoort uitgebreid over de kansen die verduurzaming van de Japanse chemische sector biedt voor de Nederlandse chemie-industrie. Meld u nu aan!

De Japanse overheid wil graag klimaatneutraal produceren in 2050. Dit heeft gevolgen voor de chemiesector in Japan. Tijdens dit webinar vertellen specialisten en ondernemers u meer over deze ontwikkelingen en de kansen die ze bieden.

Lees verder

SDE++ 2021 opent later

In tegenstelling tot eerdere berichten is besloten om de SDE++ 2021 later open te stellen.

Lees verder

Meer bouwen met hout is mogelijk en biedt meerwaarde

Bouwen met hout is concurrerend en heeft de mogelijkheid te voldoen aan alle Bouwbesluit- en BENG-eisen. Dat blijkt uit de 'Rapportage Woningbouw in hout'.

Lees verder

Webinar Gezondheid en windturbines op land

In het webinar Gezondheid en windturbines op land staan we stil bij windturbines en het effect op de gezondheid. We belichten de feiten en cijfers, recente onderzoeken en waar gemeentes rekening mee moeten houden. Het webinar heeft een informatiesessie en een netwerksessie.

Met de RES 1.0 in aantocht en de steeds concreter wordende zoekgebieden nemen de vragen en zorgen toe bij gemeentes over de relatie tussen gezondheid en windturbines. De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar windturbines en het effect op de gezondheid.

Lees verder