dinsdag 29 juni 2021

MWC21: ‘Iedereen heeft recht op mobiele telecom’

EMERCE
MWC21: 'Iedereen heeft recht op mobiele telecom'
3,3 miljard van de 7 miljard mensen op deze wereld zitten nog altijd zonder mobiele communicatie. Voor 500 miljoen is dat omdat ze zich buiten het bereik van mobiele netwerken bevinden. De rest heeft de middelen niet, of is niet geïnteresseerd. Er moet alles aan gedaan worden om deze digitale kloof te dichten. Met die boodschap opende vanochtend het Mobile World Congress in Barcelona.
Lees verder

Aleid Wolfsen blijft voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)
Minister Dekker voor Rechtsbescherming wil Aleid Wolfsen te herbenoemen als voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) per 1 augustus 2021 voor een periode van vijf jaar.
Lees verder

Cryptovalutabeurs Binance verboden in VK
Binance, 's werelds grootste cryptovalutabeurs, heeft een verbod opgelegd gekregen van de Britse financiële toezichthouder.
Lees verder

Kuaishou passeert de 1 miljard gebruikers
Videoplatform Kuaishou Technology bereikt sinds kort 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers in China en op zijn apps voor overzeese markten.
Lees verder

MeMo2 en New Growth Strategies sluiten samenwerking
MeMo2 en New Growth Strategies gaan nauw met elkaar samenwerken op strategisch niveau, zo maken ze vanochtend bekend.
Lees verder

Beurswaarde Facebook voorbij de 1 biljoen na afwijzing mededingingszaak
De beurswaarde van Facebook werd maandag voorbij de 1 biljoen dollar geduwd na het nieuws dat twee aanklachten waarin werd gesteld dat Facebooks marktmacht te groot is geworden zijn verworpen.
Lees verder

'Cyberaanvallen tasten zenuwstelsel maatschappij aan'
De digitale en de fysieke wereld zijn niet meer van elkaar te onderscheiden en digitale processen vormen het zenuwstelsel van de maatschappij. Net als lucht, water, weg en spoor moet ook de digitale infrastructuur dus op orde zijn en blijven. Het niet naar behoren werken van digitale processen kan een grote impact hebben op de samenleving. Dat blijkt uit het jaarlijkse Cybersecuritybeeld Nederland (CSBN) van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), dat in samenwerking met het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is opgesteld.
Lees verder

Start-up Dyme haalt 2 miljoen euro venture capital op
Het Nederlandse bedrijf achter de slimme bespaarapp Dyme haalt twee miljoen euro groeigeld op. Tot de investeerders behoren Peak Capital, de oprichter van Indeed.com Paul Forster en Hans van der Noordaa, voormalig CEO Retail Banking van ING.
Lees verder

'Driekwart van de Nederlandse datacenters bedient buitenland'
Driekwart van de datacenters in Nederland bedient niet de Nederlandse markt, zo blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De samenstellers van het rapport denken dat nieuwe datacenters beter in het buitenland kunnen staan.
Lees verder