donderdag 3 juni 2021

Innovatiecentrum gaat toepassing fotonica versnellen

EMERCE
Innovatiecentrum gaat toepassing fotonica versnellen
Vandaag ondertekenen PhotonDelta, de groeiversneller voor de Nederlandse geïntegreerde fotonica-industrie, onderzoeksinstituut TNO, Technische Universiteit Eindhoven en de Universiteit Twente een samenwerkingsovereenkomst voor het nieuwe Photonic Integration Technology Center (PITC) in Nederland.
Lees verder

Geld voor AI fintech Sentinels
Het Nederlandse kunstmatige-intelligentiebedrijf Sentinels heeft 5,7 miljoen euro opgehaald in een seed-financieringsronde geleid door INKEF Capital, aangevuld met geld van angel-investeerders waaronder oprichters van Adyen.
Lees verder

Hangouts vijf miljard keer gedownload via Play Store
Chatapp Hangouts van Google is vijf miljard keer geïnstalleerd via de Google Play Store. Dat brengt het op gelijke voet met een paar vooraf geïnstalleerde Google-apps, maar ook met de twee concurrerende berichtenproducten van Facebook, meldt Android Planet.
Lees verder

Kantar lijft crossmedia meetspecialist MeMo2 in
Kantar neemt de Amsterdamse crossmedia effect tracking specialist MeMo2 over voor een niet nader bekend gemaakt bedrag.
Lees verder

Italiaans Amazon lab voor logistieke robots
Amazon heeft een dezer dagen in Vercelli, Noord-Italië zijn European Operations Innovation Lab onthuld, dat technieken ontwikkelt om het werken in dc's veiliger te maken.
Lees verder

Relatieplanet stopt per 1 juli 2021
De Nederlandse datingwebsite Relatieplanet stopt ermee. De concurrentie van grote internationale spelers als Tinder, Happn en Bumble is te sterk geworden.
Lees verder

Etsy koopt marktplaats voor tweedehands kleding
Marktplaats Etsy koopt online tweedehands kledingretailer Depop voor 1,6 miljard dollar. Depop is een app-marktplaats voor mensen die tweedehands kleding willen verhandelen.
Lees verder

Wethouder Almelo opent hub van websuper Picnic
De Almelose wethouder Arjen Maathuis heeft vandaag de hub van Picnic aan de Zeearend 1 geopend. De online supermarkt is daarmee officieel van start gegaan in Almelo. Het is na Enschede en Hengelo de derde plaats in Twente waar Picnic boodschappen bezorgt. Met meer dan 6.000 aanmeldingen heeft ruim 10 procent van de Almeloërs zich al ingeschreven via de Picnic-app. Picnic gaat in eerste instantie met vijf elektrische wagentjes en 15 bezorgers de weg op in de Twentse stad. Die capaciteit zal geleidelijk aan worden opgevoerd.
Lees verder

HarmonyOS van Huawei is letterlijk één apparaat
Huawei heeft woensdag zoals gepland de lancering van zijn eigen Harmony-besturingssysteem (HarmonyOS) voor smartphones aangekondigd. HarmonyOS zal al meteen worden uitgerold voor bepaalde modellen van zijn smartphones.
Lees verder