vrijdag 4 juni 2021

Illegale arbeid bij Brabantse aspergekweker

Inspectie SZW
Illegale arbeid bij Brabantse aspergekweker
Inspectie SZW heeft tijdens een controle bij een aspergekweker vier Oekraïense aspergestekers aangetroffen die niet in Nederland mogen werken. Hun werkgever heeft geen tewerkstellingsvergunning voor hen terwijl dit wel verplicht is. Van een vijfde aspergesteker was het niet mogelijk om zijn identiteit te achterhalen. Inspectie SZW doet nog nader onderzoek naar mogelijke onderbetaling en overtreding van de Arbeidstijdenwet.
Lees verder

Risico's op de arbeidsmarkt in 2020 uitvergroot door corona
Samen werken met een collega die flink verkouden is, maar zich niet durft ziek te melden. Collega's die te dicht bij elkaar in de kantine zitten, zonder dat de leiding van het bedrijf ingrijpt. Het zijn enkele voorbeelden van meldingen over corona die de Inspectie SZW in 2020 binnen kreeg,  zo'n 7.700 in totaal.
Lees verder

Onderzoek verhoogd stralingsniveau radioactieve bron
De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Inspectie SZW) hebben een melding onderzocht van een producent van radioactieve bronnen over een verhoogd stralingsniveau gemeten aan een transportverpakking met een radioactieve bron. De hoeveelheid straling waar medewerkers mee in aanraking kwamen, bleef binnen de limieten die veilig zijn voor mens en milieu.
Lees verder

Twee verdachten aangehouden op verdenking van arbeidsuitbuiting
Een 51-jarige man en een vrouw van 70 jaar zijn op vrijdag 4 juni aangehouden door de Recherche Inspectie SZW op verdenking van arbeidsuitbuiting, mensensmokkel en illegale tewerkstelling. De verdachten zijn moeder en zoon van elkaar. Het onderzoek staat onder gezag van het Functioneel Parket van het OM. De aanhoudingen vonden plaats in Amsterdam.
Lees verder