donderdag 10 juni 2021

‘Geef medewerker hoofdrol in HR-proces’

pw.
'Geef medewerker hoofdrol in HR-proces'
Meer dan de helft van het mkb zoekt naar wegen om HR-processen te vereenvoudigen en waar mogelijk te automatiseren. De hangmappen in metalen archiefkasten zijn weliswaar ingeruild voor data in Excel, Word en Outlook, maar mkb'ers beseffen dat het efficiënter kan. "Beperk de eerste stappen richting automatiseren tot veel voorkomende en eenvoudige HR-processen", is een dringend advies.
Lees verder

Werken aan diversiteit is werken aan je bedrijfscultuur
Diversiteit en inclusiviteit is een thema waar momenteel veel over geschreven wordt. Maar hoe belangrijk vinden bedrijven in Nederland dit eigenlijk? En in hoeverre is er beleid op? PW. in gesprek met Ilze Lamers, HR Director Northern Europe bij PageGroup. Zij deden recent onderzoek onder 235 bedrijven.
Lees verder

Ben jij een 'Da Vinci-manager'?
Van moderne leidinggevenden wordt verwacht dat ze alleskunners zijn. Er lopen echter maar weinig Leonardo da Vinci's rond in het management, weet Marc-Peter Pijper. En dus moet het anders…
Lees verder

Hybride werken: dit is de ideale mix volgens toonaangevende bedrijven
De hybride organisatie wordt door toonaangevende Nederlandse HR-professionals omarmt. Maar hoe ziet zo'n organisatie - waarin volop plek is voor thuiswerken - eruit? Lees hoe ING, Deloitte, ProRail en Graydon de nabije toekomst zien.
Lees verder

Hoe je mensen een burn-out in jaagt
De grootste talenten in je organisatie hebben het meeste kans op een burnout.  Managementconsultant en coach Alain Hunkins benoemt de belangrijkste oorzaak: hun direct leidinggevenden. Hij geeft op Forbes praktijktips om het talent beter te managen.
Lees verder

Werknemer in de cel: reden voor ontslag op staande voet? [rechtspraak]
Een werknemer meldt zich ondanks eerdere waarschuwingen ziek en is niet bereikbaar voor zijn werkgever. Na tien dagen blijkt hij in detentie te zitten. De werkgever vindt dit ongeoorloofde afwezigheid en ontslaat de werknemer op staande voet. Maar zo makkelijk gaat dat niet.
Lees verder

Hoge verwachtingen na coronatijd
Al de hele coronatijd is het lastig om verwachtingen helder en positief te krijgen en houden. Nu het perspectief gloort dat er een einde komt aan de coronamaatregelen, is het volgens Ardienne Verhoeven, specialist in recruitment en onboarding, van belang hoge verwachtingen te hebben.
Lees verder

Dit zijn de Best Workplaces van 2021
Abbvie, AFAS Software, Talent Care en Viisi Hypotheken staan op de eerste plek in de verschillende lijsten van Best Workplaces 2021.
Lees verder

Investeer in jezelf: de Belastingdienst betaalt nu nog mee
Het is altijd een goed moment om te starten met een opleiding. Maar volgens Diederik Slob, directeur Innovatie Opleidingen van Vakmedianet, is het nu slimmer dan ooit. Waarom? Omdat je van de Belastingdienst nog tot 2022 gebruik mag maken van de aftrekpost voor studiekosten.
Lees verder

Jacqueline Brassey: 'Je kunt veel meer dan je denkt. Houdt dat in gedachten!'
Aan de muur bij haar thuis hangen prachtige beelden van momenten waarop Jacqueline Brassey trots is. En dat is niet omdat ze arrogant is. Integendeel. Ze is juist bescheiden. Maar deze beelden helpen haar om regelmatig stil te staan en dankbaar te zijn voor de kansen die ze kreeg.
Lees verder

Drempelvrijstelling vervroegd uittreden: zo zit het
De uitkeringsregeling voor vervroegd uittreden (RVU), de drempelvrijstelling, de eindheffing: niet bepaald gemakkelijke kost voor HR, ook omdat de regels steeds wijzigen. Weet jij precies hoe het zit?  Een overzicht.
Lees verder

Verboden onderscheid
De Nederlandse overheid wil arbeidsmarktdiscriminatie uitbannen. Natuurlijk. Verboden onderscheid op basis van bijvoorbeeld afkomst, geslacht of leeftijd is echt uit den boze. Maar we zijn er nog niet, dat schrijft Marco Hendrikse, manager marketing- en contentstrategie, in zijn blog.
Lees verder