maandag 14 juni 2021

Frankrijk akkoord met lagere Thuiskopieheffing voor opgelapte smartphones

EMERCE
Frankrijk akkoord met lagere Thuiskopieheffing voor opgelapte smartphones
Opgelapte smartphones en tablets vallen nog steeds onder de Franse thuiskopieheffing, maar met een lager tarief dan voorheen. Daarover is afgelopen week overeenstemming bereikt.
Lees verder

Infographic: de juiste LinkedIn marketingstrategie
Wat je vermoedelijk niet wist: het gemiddelde engagementpercentage per bericht op LinkedIn is 0,35 procent. Je kunt dat verder verhogen door meer afbeeldingen te gebruiken voor kleine en grote accounts, maar voor middelgrote accounts presteren video's beter. 49 procent van de berichten op LinkedIn zijn afbeeldingen en artikelen en 12 procent video's. Meer tips in deze infographic.
Lees verder

Daphne van Dijk (Innovatiehub #11/KNVB): 'Data vernieuwt voetbal op alle niveaus'
Innovatiehub #11 moet voetbalbond KNVB helpen bedrijven en wetenschappers te betrekken bij de vernieuwing van het spel, talentontwikkeling en de grasmat. "We hebben zicht op nieuwe businessmodellen", aldus Innovatiemakelaar Daphne van Dijk.
Lees verder

Nieuwe toetsingscriteria banken voor coulance bij spoofing
Banken hebben nieuwe toetsingscriteria opgesteld om te bepalen in hoeverre zij de schade van klanten vergoeden bij helpdeskfraude of spoofing. Uitgangspunt is dat slachtoffers 100 procent van de schade uit coulance vergoed krijgen tenzij het slachtoffer medeplichtig is aan fraude, al eerder een vergoeding heeft gehad bij de zelfde bank of als het slachtoffer onvoldoende meewerkt aan het fraudeonderzoek van de bank.
Lees verder

'Mister Spex in juli naar de beurs'
De Europees werkende online brillenwinkel Mister Spex zou volgende maand al naar de beurs kunnen gaan en daarmee 300 à 400 miljoen euro ophalen.
Lees verder

Razer kondigt Opus X-koptelefoon aan
Een beetje gamer heeft niet zomaar een hoofdtelefoon, maar eentje speciaal bedoeld voor zijn grote hobby. Zoals de nieuwe over-ear-koptelefoon van Razer, genaamd Opus X.
Lees verder

Amazon verhoogt minimumloon in Duitsland naar 12 euro per uur
Het instaploon voor werknemers van de Duitse distributiecentra wordt verhoogd naar 12 euro per uur. Dat is het resultaat van een langdurige strijd met de vakbond.
Lees verder

Forse investering voor ticketplatform TicketSwap
TicketSwap heeft 8,2 miljoen euro van Amsterdamse investeringsmaatschappij Million Monkeys gekregen. De online kaartverkoper heeft door corona een bijzonder zwaar jaar achter de rug, en moest vorig jaar dertig procent van zijn personeel ontslaan, maar met de eerste investering in zijn negenjarig bestaan kan het 'een vliegende start maken als alles deze zomer weer open mag'.
Lees verder

Adyen krijgt Amerikaanse bankvergunning
Betaaldienst Adyen heeft een Amerikaanse bankvergunning gekregen, waardoor het bedrijf zijn Amerikaanse activiteiten kan opschalen en meer diensten aan verkopers kan aanbieden.
Lees verder