dinsdag 22 juni 2021

Ferrari contracteert Amazon als cloudprovider

EMERCE
Ferrari contracteert Amazon als cloudprovider
Amazon AWS is de officiële cloudprovider geworden voor autofabrikant. Machinelearning en de inzet van kunstmatige intellligentie komen vanaf nu uit Amazons stal, zowel voor personenwagens als voor de Italiaanse racetak.
Lees verder

Deutsche Telekom opent twee nieuwe datacenters in Amsterdam
Deutsche Telekom opent twee nieuwe datacenters in Amsterdam samen van 21.000 vierkante meter voor zijn Open Telekom Cloud-aanbod.
Lees verder

Emerce PIM: 'Kunstmatige intelligentie moet PIM goedkoper maken'
Kunstmatige intelligentie moet het fenomeen PIM een stuk goedkoper maken. Dat zegt IT architect Ronald Muller van XIAM Solutions op Emerce PIM. "Je moet dan vooral denken aan het automatisch classificeren van producten of het schrijven van commerciële teksten op basis van een catalogus." PIMs zijn over het algemeen nog tamelijk kostbaar, o
Lees verder

Facebook rolt Clubhouse kloon uit
Facebook lanceert vandaag zijn eigen Live Audio Rooms, een kloon van Clubhouse. De audiochatfunctie moet later in meer landen beschikbaar komen, maar is voorlopig alleen in de VS te gebruiken.
Lees verder

Brussels Gewest lanceert opleiding 'YouTuber'
Bruxelles Formation, het Franstalige opleidingscentrum van het Brussels Gewest, lanceert een opleiding voor werkzoekenden die YouTuber willen worden.
Lees verder

'DPG Media bereidt bod voor op RTL Nederland'
DPG Media zou een bod voorbereiden op RTL Nederland en samen met Rossel op RTL België. Dat vernam de Belgische zakenkrant De Tijd. De deal zit 'in de laatste rechte lijn'. Ziggo/Vodafone zou de andere gegadigde zijn.
Lees verder

Nederland kocht voor 400 miljoen slimme elektronica
De helft van de Nederlandse huishoudens beschikt nu over een of meer smarthome-apparaten. Eind 2019 was dat nog 42 procent. Uit onderzoek van Multiscope blijkt dat Nederlandse consumenten vorig jaar voor 400 miljoen euro aan dit slimme elektronica uitgaven.
Lees verder

China sluit 26 cryptomijnen, koers Bitcoin daalt
De Chinese provincie Sichuan heeft energiebedrijven opgedragen geen energie meer te leveren aan 26 cryptomijnen. Die luisterden braaf, waardoor de verwerkingscapaciteit van Bitcoin een duw kreeg.
Lees verder

Privacytoezichthouders pleiten voor verbod op gezichtsherkenning
Gezichtsherkenning en andere real time biometrie in de openbare ruimte moet verboden worden. Dat stelt de European Data Protection Board (EDPB) in een reactie op een wetsvoorstel van de Europese Commissie over kunstmatige intelligentie (AI).
Lees verder