vrijdag 11 juni 2021

Ex-tweede kamerlid Kees Verhoeven naar Dutch Data Center Association

EMERCE
Ex-tweede kamerlid Kees Verhoeven naar Dutch Data Center Association
Voormalig Tweede Kamerlid Kees Verhoeven, voormalig woordvoerder Digitalisering bij D66, treedt per 1 augustus toe als adviseur Digitale Transformatie bij de Dutch Data Center Association (DDA), de brancheorganisatie voor datacenters in Nederland en de Fiber Carrier Association (FCA), de brancheorganisatie voor digitale connectiviteit in Nederland. Verhoeven gaat zich samen met de sector inzetten voor een duurzame en toekomstbestendige digitale infrastructuur.
Lees verder

Team.blue koopt Hipex, specialiseert verder
De Europees werkende hostinggroep team.blue neemt Hipex over, dat op zijn beurt de fusie met Hypernode bekendmaakt. Dat werd eerder bekend als e-commercespecialist Byte.
Lees verder

Telecombedrijf Altice investeert in BT
Altice heeft zich ingekocht in het Engelse telecombedrijf BT en is daarmee de grootste aandeelhouder geworden.
Lees verder

Aandeelhouders Grubhub akkoord met overname Just Eat
De aandeelhouders van de Amerikaanse maaltijdbezorger GrubHub hebben donderdag ingestemd met de overname door het Nederlands/Britse Just Eat Takeaway.
Lees verder

Catawiki voor het eerst winstgevend
Veilingsite Catawiki heeft voor het eerst in zijn bestaan een boekjaar winstgevend afgesloten. Op een gegenereerde handelswaarde van 466 miljoen euro noteerde het een nettowinst van 5,4 miljoen euro in 2020.
Lees verder

Techbaas Amazon: 'Het start-upseizoen in de ruimte begint'
Het start-upseizoen voor techbedrijven die werken in, met en via de ruimte is geopend. "Een nieuwe generatie ruimtepioniers staat klaar om hun werk een kickstart te geven met cloudtechnologie", schetst Amazon CTO Werner Vogels.
Lees verder

'Eerste slimme horloge Facebook in 2022'
Het eerste slimme horloge van Facebook moet zomer 2022 uitkomen. Dat meldt The Verge op basis van eigen bronnen.
Lees verder

Directeur CPB: Verbied de Bitcoin
Het kabinet moet bitcoins en andere cryptomunten verbieden. Dat schrijft directeur Pieter Hasekamp van het Centraal Planbureau (CPB), de belangrijkste adviseur van het kabinet, in een essay in het FD. Hij waarschuwt voor een crash van cryptovaluta.
Lees verder

Dutch Digital Day 2021 in teken van 'spiegelwerelden'
Het jaarlijkse event van belangenorganisatie Dutch Digital Agencies vindt op 25 juni nog een keer gratis, digitaal plaats. Het thema is: 'Meet you on the other side'; metaverses en spiegelwerelden zoals VR. Een inspirerende line-up die bezoekers de zomer doorhelpt.
Lees verder